Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

Να σταματήσει η παραγωγή των Large μασκών ζήτησε η ΚΕΔΕ μετά το φιάσκο

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Τον τερματισμό της παραγωγής των υπερμεγεθών μασκών που διανεμήθηκαν την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς ακόμα και σε μαθητές νηπιαγωγείου, ζήτησε η ΚΕΔΕ από τους αναδόχους του διαγωνισμού, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της. Η παραγωγή θα επανεκκινήσει μόλις αποσταλούν οι νέες προδιαγραφές από το Υπουργείο Υγείας.

Είχε προηγηθεί η απάντηση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας ότι έγινε λάθος στη ραφή των μασκών, αφού οι διαστάσεις για το απαιτούμενο μέγεθος του υφάσματος που δόθηκε από τις αρμόδιες Επιτροπές, αφορούσε το στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι…. το τελικό μέγεθος στο οποίο ράφτηκαν.

Η σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ:

«Μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών, ζητήσαμε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας. Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ