Κρήτη: Γονείς εναντιώνονται για τη χρήση μάσκας και στέλνουν εξώδικα σε εκπαιδευτικούς

Must Read

Τα σχολεία έχουν ανοίξει από χθες και ήδη έχουν αρχίσει τα παρατράγουδα μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών όσον αφορά την υποχρεωτική χρήση μάσκας των παιδιών στα σχολεία.

Πολλοί γονείς είναι αυτοί που έχουν εναντιωθεί με την επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου, μερικοί από αυτοί μάλιστα έχουν στείλει εξώδικα σε εκπαιδευτικούς γι αυτόν τον λόγο.

Συγκεκριμένα στο Ηράκλειο Κρήτης, γονείς έστειλαν εξώδικα σε εκπαιδευτικούς με τα οποία τους καθιστούν υπεύθυνους σε περίπτωση που αρρωστήσουν τα παιδιά τους από τη χρήσης μάσκας καθώς επίσης και για την απαγόρευση της εισόδους τους στο σχολείο, χωρίς αυτήν. 

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και τον Λευτέρη Βαρδάκη ανέφερε ότι: «Οι εκπαιδευτικοί έχουν το δικαίωμα να μην παραλάβουν το εξώδικο, ακριβώς επειδή δεν φέρουν καμία ευθύνη, απλώς εφαρμόζουν το νόμο».

Παράλληλα, ορισμένοι γονείς έχουν τραπεί σε άλλο τρόπο εναντίωσης. Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικοί έχουν δεχτεί από γονείς υπεύθυνες δηλώσεις μέσα στις οποίες αναφέρουν ότι θα κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι για όλη τη σχολική χρονιά. Σχετικά με αυτό το θέμα ο κ. Ροζάκης ανέφερε πως η εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι υποχρεωτική και πως ποινικές ευθύνες φέρει ο γονέας.

Τον έντονο προβληματισμό του εξέφρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», Γιώργος Μακράκης, σχετικά με αυτό το θέμα κάνοντας λόγο παρέμβαση εισαγγελέα σε περίπτωση που ένας μαθητής απουσιάζει από το σχολείο αδικαιολόγητα και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This