Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Κρήτη: Γονείς εναντιώνονται για τη χρήση μάσκας και στέλνουν εξώδικα σε εκπαιδευτικούς

Τα σχολεία έχουν ανοίξει από χθες και ήδη έχουν αρχίσει τα παρατράγουδα μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών όσον αφορά την υποχρεωτική χρήση μάσκας των παιδιών στα σχολεία.

Πολλοί γονείς είναι αυτοί που έχουν εναντιωθεί με την επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου, μερικοί από αυτοί μάλιστα έχουν στείλει εξώδικα σε εκπαιδευτικούς γι αυτόν τον λόγο.

Συγκεκριμένα στο Ηράκλειο Κρήτης, γονείς έστειλαν εξώδικα σε εκπαιδευτικούς με τα οποία τους καθιστούν υπεύθυνους σε περίπτωση που αρρωστήσουν τα παιδιά τους από τη χρήσης μάσκας καθώς επίσης και για την απαγόρευση της εισόδους τους στο σχολείο, χωρίς αυτήν. 

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και τον Λευτέρη Βαρδάκη ανέφερε ότι: «Οι εκπαιδευτικοί έχουν το δικαίωμα να μην παραλάβουν το εξώδικο, ακριβώς επειδή δεν φέρουν καμία ευθύνη, απλώς εφαρμόζουν το νόμο».

Παράλληλα, ορισμένοι γονείς έχουν τραπεί σε άλλο τρόπο εναντίωσης. Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικοί έχουν δεχτεί από γονείς υπεύθυνες δηλώσεις μέσα στις οποίες αναφέρουν ότι θα κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι για όλη τη σχολική χρονιά. Σχετικά με αυτό το θέμα ο κ. Ροζάκης ανέφερε πως η εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι υποχρεωτική και πως ποινικές ευθύνες φέρει ο γονέας.

Τον έντονο προβληματισμό του εξέφρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», Γιώργος Μακράκης, σχετικά με αυτό το θέμα κάνοντας λόγο παρέμβαση εισαγγελέα σε περίπτωση που ένας μαθητής απουσιάζει από το σχολείο αδικαιολόγητα και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ