Ανακατασκευές και ανεγέρσεις Δικαστικών Μεγάρων σε όλη τη χώρα μέσω ΣΔΙΤ

Must Read

Προχωρά η προετοιμασία των διαγωνισμών για την κατασκευή ή ανακαίνιση δικαστικών μεγάρων σε ολόκληρη τη χώρα μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Στο υπουργείο Υποδομών έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες επιλογής των συμβούλων που θα σχεδιάσουν τους διαγωνισμούς. Πριν από λίγες εβδομάδες αποφασίστηκε η ανέγερση έξι νέων δικαστικών μεγάρων, αλλά και η ανακατασκευή άλλων έξι με ΣΔΙΤ.

Τα 12 έργα θα προχωρήσουν μέσω τριών ξεχωριστών διαγωνισμών για ΣΔΙΤ, όπως αποφασίστηκε πρόσφατα. Συγκεκριμένα, στο πρώτο πακέτο έργο εντάσσεται η ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου καθώς και η ανακατασκευή των υφιστάμενων δικαστικών μεγάρων σε Ρέθυμνο και Χανιά. Στο δεύτερο πακέτο ΣΔΙΤ εντάσσεται η ανέγερση των νέων δικαστικών μεγάρων σε Κιλκίς, Σέρρες και Έδεσσα καθώς και η ανακατασκευή του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης. Στο τρίτο πακέτο εντάσσονται η κατασκευή των νέων δικαστικών μεγάρων Λαμίας και Βόλου και η ανακατασκευή των κτιρίων που χρησιμοποιούν τα δικαστήρια σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Οι συμβάσεις

Οι ανάδοχοι των τριών διαγωνισμών ΣΔΙΤ δεν θα αναλάβουν μόνο την κατασκευή των νέων κτιρίων ή την αναβάθμιση των υφισταμένων. Μέσω πολυετών συμβάσεων θα αναλάβουν και τη συντήρηση των κτιρίων προκειμένου να βελτιωθούν οι υποδομές σε πολλά δικαστικά κτίρια ανά την Ελλάδα. Υπεύθυνη για την προώθηση των τριών διαγωνισμών έχει οριστεί η Γενική Γραμματεία Υποδομών του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.

Οι τρεις νέοι διαγωνισμοί που αναμένεται να προκηρυχθούν τον επόμενο χρόνο έρχονται να προστεθούν σε έξι διαγωνισμούς για κτιριακά ΣΔΙΤ που βρίσκονται σε εξέλιξη, με συνολικό προϋπολογισμό που φτάνει τα 700.000.000 ευρώ. Πρόκειται για κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών, για κτίρια φοιτητικών εστιών και άλλες εγκαταστάσεις πανεπιστημίων σε Κρήτη, Θράκη και Θεσσαλία, καθώς και για την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων σε Χανιά και Ρόδο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This