Παρασκευή 18/6/2021

Αθ. Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας: «Πρέπει να ενθαρρυνθούν περίπατοι μαθητών που δεν απαιτούν μέσα μεταφοράς»

Το μοντέλο που εφαρμόστηκε στην Καλιφόρνια, βάσει του οποίου κάθε οικογένεια έφτιαξε μια μικρή ομάδα ατόμων με την οποία συναναστρέφεται, προτείνει και για τη χώρα μας η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού.

«Καλό θα είναι μια οικογένεια να φτιάξει μια μικρή ομάδα ανθρώπων που θα συναναστρέφεται», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6. Και συμπλήρωσε: «Με όλους τους άλλους ερχόμαστε σε επαφή με ηλεκτρονικό τρόπο. Επαφές σε πολύ στενούς κύκλους και όχι κύκλους των 25 παιδιών, αυτό θα ήταν δώρο άδωρο».

Η κυρία Λινού εξήγησε ότι πρέπει να βγούμε από τους κλειστούς χώρους, καθώς διαπιστώνει ότι η μετάδοση του κορωνοϊού «ίσως είναι πολύ ανησυχητική, γιατί υπάρχει διασπορά σε όλη τη χώρα αναλογικά με τον πληθυσμό».

«Πρέπει να αξιοποιούμε πιο πολύ τον υπαίθριο χώρο. Πρέπει να ενθαρρυνθούν περίπατοι μαθητών που δεν απαιτούν μέσα μεταφοράς. Πρέπει να υπάρχει πολύ έντονος και συχνός αερισμός των χώρων, ανοιχτά παράθυρα σε όλες τις ώρες. Αντί να περιοριστεί το ωράριο των καταστημάτων ειδών πρώτης ανάγκης, ίσως θα πρέπει να επεκταθεί», πρόσθεσε η κυρία Λινού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ