Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Τα ρήγματα της Αττικής (video)

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Το ενδεχόμενο ισχυρών μετασεισμών είναι απολύτως ανοιχτό σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμο Παπαδόπουλο, o οποίος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του OPEN παρουσίασε τα ρήγματα που υπάρχουν στην Αττική.

«Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ισχυρούς μετασεισμούς που πιθανόν να αγγίξουν σε μέγεθος τον κύριο σεισμό». Μεταξύ άλλων δήλωσε, «Τόσο το ρήγμα της Πάρνηθας όσο και τα επίκεντρα του σεισμού του 1999 και του χθεσινού έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους, καθώς βρίσκονται σε ίση απόσταση από το ρήγμα της Φυλής».

Ωστόσο, το μέγεθος του σεισμού της Παρασκευής δεν είναι ικανό να δημιουργήσει άλλα ρήγματα, όμως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λάβουμε υπόψη πως, το λεκανοπέδιο της Αττικής περιτριγυρίζεται από μεγάλα ρήγματα, που στο παρελθόν έχουν δώσει μεγάλους σεισμούς.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ