Στα νησιά του Ιονίου ο «Ιανός»! Καταρρακτώδεις βροχές στη Ζάκυνθο (video)

Must Read

Πάνω από τα νησιά του Ιουνίου και τη Δυτική Ελλάδα θα περάσει πρώτα ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός»  και τα έντονα καιρικά φαινόμενα έκαναν ήδη αισθητή την εμφάνισή τους. 

Τα πρώτα πλάνα από την αλλαγή του καιρού έρχονται από τη Ζάκυνθο, καθώς ο κυκλώνας έχει ξεκινήσει να «μαστιγώνει» τη χώρα.

Οι άνεμοι ανοιχτά της Ζακύνθου φθάνουν έως και τα 8-9 μποφόρ, γεγονός που καθιστά αδύνατο τον απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια Ζακύνθου και Κυλλήνης και αποφασίστηκε να κλείσει προσωρινά η ακτοπλοϊκή γραμμή. Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 18/9, τα σχολεία της Ζακύνθου όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Σε βίντεο που δημοσιεύει το Forecast Weather Greece φαίνονται πλάνα από την πρώτη ισχυρή βροχόπτωση που ξεκίνησε στο Κερί της Ζακύνθου.

 

Μετά από έκτακτη σύσκεψη το πρωί της Τετάρτης, η ΓΓΠΠ κήρυξε 8 περιοχές στην δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης:

Ο κίνδυνος σε Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη είναι αυξημένος σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Οι 3 σημαντικές οδηγίες

Οι πολίτες αυτών των περιοχών καλούνται να δώσουν έμφαση στις εξής 3 σημαντικές οδηγίες – επισημάνσεις – προειδοποιήσεις:

  • Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, σε χείμαρρους ή σε ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, ειδικά όταν είναι κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.
  • Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Μήνυμα από τον 112

Το 112 απέστειλε έκτακτη ειδοποίηση στους κατοίκους της Ζακύνθου αλλά και ανακοίνωση για σπάνιο ακραίο καιρικό φαινόμενο:

 

Δείτε live την πορεία του «Ιανού»:

 

Τις βραδυνές ώρες θα υπάρχει εικόνα για την πορεία του κυκλώνα και σίγουρη πρόγνωση για τα φαινόμενα σε Αττική και Κόρινθο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This