Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα – Σοβαρά μέτρα προστασίας ζητούν οι μαθητές

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Μορφή «ντόμινο» παίρνουν οι καταλήψεις ανά την Ελλάδα ενάντια στο μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, καθώς το ένα μετά το άλλο τα σχολεία βάζουν «λουκέτο»!

Από το πρωί της Πέμπτης τελούν υπό κατάληψη αρκετά σχολεία του νομού Ηρακλείου και δύο των Χανίων, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, έκλεισαν το 1ο, το 2ο και το 5ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, το ΕΠΑ.Λ. Μοιρών, το 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, το 4ο Λύκειο Ηρακλείου, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Τυμπακίου, ενώ στα Χανιά τελούν υπό κατάληψη το ΕΠΑ.Λ. και το ΓΕ.Λ. Ακρωτηρίου.

Εντύπωση προκαλεί ότι βασικός λόγος διαμαρτυρίας των μαθητών του Γενικού Λυκείου Ακρωτηρίου δεν είναι η χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου, αλλά η τιμή του… εισιτηρίου για τα Κουνουπιδιανά! Όπως τονίζουν, πέρυσι η μετακίνησή τους ήταν δωρεάν, ενώ φέτος τους ζητούν να πληρώνουν το μισό εισιτήριο, δηλαδή 0,80 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι επιβαρύνονται με κάτι περισσότερο από 35 ευρώ τον μήνα.

Την ίδια ώρα, «φουντώνουν» οι μαθητικές κινητοποιήσεις στην Πάτρα, όπου την Πέμπτη ήταν σε εξέλιξη 11 καταλήψεις. Την αρχή έκαναν την Τρίτη τρία σχολεία της Αχαΐας και μέσα στις επόμενες ημέρες ακολούθησαν κι άλλα, με τους μαθητές που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις να ζητούν μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό και ολιγομελή τμήματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αρνούνται να φορέσουν μάσκες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ