Ποινή φυλάκισης για τον «αντιδραστικό» ιερέα του Ρεθύμνου – Αρνήθηκε να βάλει μάσκα εντός δικαστικής αίθουσας!

Must Read

Ένοχος κρίθηκε ο ιερέας που κατηγορήθηκε για κήρυγμα κατά της μάσκας την ώρα του αγιασμού σε νηπιαγωγείο του Ρεθύμνου, με το Δικαστήριο να του επιβάλλει ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή ανατολή, για την οποία ήδη κατέθεσε έφεση.

Ο ιερέας εμφανίστηκε αμετανόητος στην απολογία του, ενώ, απευθυνόμενος προς την έδρα, απείλησε να προβεί σε μηνύσεις, χαρακτηρίζοντας τους δικαστικούς λειτουργούς «δοσίλογους». «Δεν απολογούμαι, δεν έχω τύψεις και ενοχές αλλά έκανα το καθήκον μου. Δε μου δώσατε το δικαίωμα να δικαστώ με δικηγόρο και βασικό μάρτυρα. Μου είπε ο δικηγόρος μου να μην απολογηθώ. Κύριε πρόεδρε σας συμπαθώ γιατί φαίνεστε καλός άνθρωπος από το πρόσωπο. Αυτό όμως που κάνετε είναι παράνομο και αντισυνταγματικό. Θα προβούμε σε μηνύσεις, ζητώ αναβολή της δίκης…», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ωστόσο, η δίκη, η οποία έλαβε χώρα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου, διεκόπη, επειδή ο ίδιος… αρνήθηκε να φορέσει μάσκα εντός της δικαστικής αίθουσας, επικαλούμενος προβλήματα υγείας. Κάτι στο οποίο ο πρόεδρος του δικαστηρίου απάντησε πως θα κατηγορηθεί για απείθεια και θα του επιβληθεί πρόστιμο 150 ευρώ.

Ο 47χρονος κληρικός συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης 15/09, κατόπιν παρέμβασης της Εισαγγελέως Ρεθύμνου, η οποία, αφού ενημερώθηκε για την ενέργεια του κληρικού, ζήτησε από την τοπική Αστυνομία να της παραδοθεί το βίντεο που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο, προκειμένου να το εξετάσει και να δει εάν στοιχειοθετείται εις βάρος του κληρικού το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή. Εφόσον κατά την κρίση της, διαπίστωσε την τέλεση του αδικήματος, έδωσε παραγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας να προχωρήσει στην αυτόφωρη σύλληψή του και να σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του.

Υποχρεώθηκε

Ο κληρικός οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης για πρώτη φορά στο Δικαστήριο, προκειμένου να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία, όπου, παρότι φανατικός πολέμιος της χρήσης μάσκας, υποχρεώθηκε, όπως προβλέπεται, να την φοράει εντός του χώρου των Δικαστηρίων, όπου και εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης, εξάλλου, κλήθηκαν να καταθέσουν για την υπόθεση η διευθύντρια και εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου, καθώς και γονείς που ήταν παρόντες στο κήρυγμα του κληρικού, ζητώντας του, μάλιστα, να σταματήσει την κατήχηση κατά της χρήσης της μάσκας.

(πηγή φωτό: Creta24.gr)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This