Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες: «Η κυβέρνηση μας αφήνει απροστάτευτους»

Must Read

Την αναλγησία της κυβέρνησης απέναντι στους καρδιοπαθείς εκπαιδευτικούς με ποσοστό αναπηρίας κάτω του 75% καταγγέλλει μέσα από ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Με αφορμή τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου του υπουργείου Υγείας, στις οποίες ορίζεται ότι το ποσοστό βάσει του οποίου δίδεται απόσπαση στους καρδιοπαθείς εκπαιδευτικούς τοποθετείται στο υψηλότατο 75% και άνω, κάνει λόγο για άδικη και παράλογη αντιμετώπισή τους και ζητά να διορθωθεί άμεσα στο 67%.

«Το ποσοστό των συμπληρούντων το περιβόητο 75% στατιστικά δεν υπερβαίνει το 10% και αυτό αφορά, κατά κανόνα δυστυχώς, πάσχοντες αντιμετωπίζοντες οξύτατα προβλήματα υγείας. Τούτο απλά σημαίνει ότι η συντριπτική πλειονότητα των συμπασχόντων μας αφήνεται άνευ προστασίας εν μέσω πανδημίας» αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Ο Σύνδεσμος ζητά, επιπλέον, τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού σε όλους ανεξαιρέτως τους καρδιοπαθείς με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Όσον αφορά τους μαθητές που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες αρμοδίως βεβαιούμενες, ζητούν την παραμονή τους στην οικία τους για όσο διάστημα διαρκέσει η υγειονομική κρίση, εάν το επιλέξουν.

«Σε περίπτωση μόλυνσης των παιδιών, κάποια από τα οποία είναι προσφάτως εγχειρισθέντα ή ευρίσκονται υπό φαρμακευτική αγωγή, ο κίνδυνος ακόμη και για τη ζωή τους είναι διόλου αμελητέος. Μέτρο των πάντων είναι ο άνθρωπος και η ανθρώπινη υγεία και ζωή» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This