Δευτέρα 17/5/2021

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες: «Η κυβέρνηση μας αφήνει απροστάτευτους»

Την αναλγησία της κυβέρνησης απέναντι στους καρδιοπαθείς εκπαιδευτικούς με ποσοστό αναπηρίας κάτω του 75% καταγγέλλει μέσα από ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Με αφορμή τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου του υπουργείου Υγείας, στις οποίες ορίζεται ότι το ποσοστό βάσει του οποίου δίδεται απόσπαση στους καρδιοπαθείς εκπαιδευτικούς τοποθετείται στο υψηλότατο 75% και άνω, κάνει λόγο για άδικη και παράλογη αντιμετώπισή τους και ζητά να διορθωθεί άμεσα στο 67%.

«Το ποσοστό των συμπληρούντων το περιβόητο 75% στατιστικά δεν υπερβαίνει το 10% και αυτό αφορά, κατά κανόνα δυστυχώς, πάσχοντες αντιμετωπίζοντες οξύτατα προβλήματα υγείας. Τούτο απλά σημαίνει ότι η συντριπτική πλειονότητα των συμπασχόντων μας αφήνεται άνευ προστασίας εν μέσω πανδημίας» αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Ο Σύνδεσμος ζητά, επιπλέον, τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού σε όλους ανεξαιρέτως τους καρδιοπαθείς με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Όσον αφορά τους μαθητές που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες αρμοδίως βεβαιούμενες, ζητούν την παραμονή τους στην οικία τους για όσο διάστημα διαρκέσει η υγειονομική κρίση, εάν το επιλέξουν.

«Σε περίπτωση μόλυνσης των παιδιών, κάποια από τα οποία είναι προσφάτως εγχειρισθέντα ή ευρίσκονται υπό φαρμακευτική αγωγή, ο κίνδυνος ακόμη και για τη ζωή τους είναι διόλου αμελητέος. Μέτρο των πάντων είναι ο άνθρωπος και η ανθρώπινη υγεία και ζωή» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ