Νοσοκομειακοί γιατροί: «Ο διπλασιασμός των κλινών ΜΕΘ για τον οποίο πανηγυρίζει η κυβέρνηση αποδεικνύεται φύκια για μεταξωτές κορδέλες»

Must Read

Οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές εν μέσω πανδημίας ανάγκασαν την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) να ανακοινώσει 24ωρη πανελλαδική απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στην ανακοίνωσή τους οι γιατροί παρουσιάζουν με ιδιαίτερα μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ και καταγγέλλουν την κυβέρνηση για φιέστες, επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και ψέματα όσον αφορά τον αριθμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

«Ο διπλασιασμός των κρεβατιών ΜΕΘ για τον οποίο πανηγυρίζει η κυβέρνηση αποδεικνύεται φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός πως αντί για αύξηση των διαθέσιμων κλινών έχουμε μείωση, σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Το 67% των κλινών ΜΕΘ για Covid-19 είναι ήδη κατειλημμένο και τα δύσκολα είναι μπροστά. Αυτό είναι το περίφημο σχέδιο που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι νοσοκομειακοί γιατροί και προειδοποιούν για κλιμακούμενες αντιδράσεις σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Όπως λένε, το οn-off στην τακτική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων για τα υπόλοιπα νοσήματα και η μετατροπή του Συστήματος Υγείας σε σύστημα μιας νόσου έχουν ολέθριες συνέπειες για την υγεία των ασθενών.

Μεταξύ άλλων, ζητούν άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών τους, προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να σταματήσουν τα «μπαλώματα» και οι μετακινήσεις γιατρών και εξοπλισμού, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με προτεραιότητα στην υγεία και την πρόνοια στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και σε κλειστές δομές, καθώς και άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας και ένταξή τους σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο, για να μπει σε εφαρμογή ανάλογα με τις ανάγκες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This