Δευτέρα 17/5/2021

Νοσοκομειακοί γιατροί: «Ο διπλασιασμός των κλινών ΜΕΘ για τον οποίο πανηγυρίζει η κυβέρνηση αποδεικνύεται φύκια για μεταξωτές κορδέλες»

Οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές εν μέσω πανδημίας ανάγκασαν την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) να ανακοινώσει 24ωρη πανελλαδική απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στην ανακοίνωσή τους οι γιατροί παρουσιάζουν με ιδιαίτερα μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ και καταγγέλλουν την κυβέρνηση για φιέστες, επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και ψέματα όσον αφορά τον αριθμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

«Ο διπλασιασμός των κρεβατιών ΜΕΘ για τον οποίο πανηγυρίζει η κυβέρνηση αποδεικνύεται φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός πως αντί για αύξηση των διαθέσιμων κλινών έχουμε μείωση, σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Το 67% των κλινών ΜΕΘ για Covid-19 είναι ήδη κατειλημμένο και τα δύσκολα είναι μπροστά. Αυτό είναι το περίφημο σχέδιο που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι νοσοκομειακοί γιατροί και προειδοποιούν για κλιμακούμενες αντιδράσεις σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Όπως λένε, το οn-off στην τακτική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων για τα υπόλοιπα νοσήματα και η μετατροπή του Συστήματος Υγείας σε σύστημα μιας νόσου έχουν ολέθριες συνέπειες για την υγεία των ασθενών.

Μεταξύ άλλων, ζητούν άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών τους, προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να σταματήσουν τα «μπαλώματα» και οι μετακινήσεις γιατρών και εξοπλισμού, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με προτεραιότητα στην υγεία και την πρόνοια στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και σε κλειστές δομές, καθώς και άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας και ένταξή τους σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο, για να μπει σε εφαρμογή ανάλογα με τις ανάγκες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ