Παρασκευή, 30 Απρίλιος 2021

Οργισμένοι οι τραγουδιστές για το κλείσιμο των κέντρων διασκέδασης: «Εμείς τους φταίξαμε;»

«Για ακόμη μια φορά το κράτος βλέπει τη διασκέδαση και τα νυχτερινά μαγαζιά ως αποδιοπομπαίο τράγο. Μας χτυπούν επειδή ξέρουν ότι δεν θα αντιδράσουμε».

Με αυτές τις φράσεις γνωστοί τραγουδιστές ξεσπούν μέσω της «Espresso» για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κατά του κορωνοϊού που συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων και το λουκέτο των νυχτερινών μαγαζιών που κινδυνεύουν πλέον με οικονομικό αφανισμό στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους.

  • Από τον Βαγγέλη Καράλη

Το κέντρο διασκέδασης Bodega ήταν η μοναδική πίστα που λειτουργούσε στην Αθήνα με το νέο ωράριο που προέβλεπε κλείσιμο των φώτων στις δώδεκα τα μεσάνυχτα. Τα νέα μέτρα βγάζουν για ακόμη μια φορά τους τραγουδιστές εκτός εαυτού, οι οποίοι σεβόμενοι όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον κορωνοϊό προσπάθησαν να επιβιώσουν, μόλις για δύο εβδομάδες, καθώς με την απόφαση της κυβέρνησης αναγκάστηκαν να κλείσουν ξανά.

Οι Γιώργος Δασκουλίδης, Ελένη Καρουσάκη, Σαμπρίνα και Vegas, που αποτελούν το σχήμα του Bodega στο Περιστέρι, δεν κρύβουν την οργή τους! «Έκλεισαν ένα μαγαζί και έσωσαν την Αθήνα» λέει ο Γιώργος Δασκουλίδης και συνεχίζει: «Όλοι αυτοί οι φωστήρες πήραν ένα ρίσκο. Άνοιξαν τα σύνορα, τα κρούσματα αυξήθηκαν και την πληρώνουμε και πάλι εμείς. Μας κλείνουν επειδή είμαστε ένας κλάδος που ξέρουν ότι δεν θα αντιδράσουμε, διότι δεν έχουμε συνδικαλιστικά όργανα. Τα μέτρα που παίρνουν είναι εκτός τόπου και χρόνου. Αποφάσισαν τα μαγαζιά να κλείνουν στις δώδεκα τα μεσάνυχτα και όλος ο κόσμος έφευγε μαζικά με αποτέλεσμα να δημιουργείται συνωστισμός. Το πρόβλημά τους είμαστε εμείς, τη στιγμή που τα νυχτερινά κέντρα αποτελούν τους πιο ασφαλείς χώρους, καθώς τηρούνται όλα τα μέτρα και υπάρχουν κρατήσεις με τα ονόματα και τα τηλέφωνα των πελατών σε περίπτωση ιχνηλάτησης».

Από την άλλη, η Ελένη Καρουσάκη λέει χαρακτηριστικά στην «Espresso»: «Κάναμε ό,τι μας είπε η κυβέρνηση και μας κλείνουν ξανά! Μάλλον αυτό το ένα μαγαζί που υπήρχε στην Αθήνα είναι υπεύθυνο για την αύξηση των κρουσμάτων», ενώ η Σαμπρίνα ξεσπά: «Το κράτος έχει υποχρέωση να μας στηρίξει και δεν το ζητάμε ως χάρη. Τα μαγαζιά πρέπει να είναι ανοιχτά για να έχει ο κόσμος δουλειά και να τηρούνται τα μέτρα όπως πρέπει. Γι’ ακόμη μια φορά χάνουμε τις δουλειές μας, εμείς και τόσοι εργαζόμενοι».

Ο Ζερό των Vegas δεν κρύβει την ανησυχία του για την οικονομική ασφυξία του κλάδου: «Είμαστε στον αέρα γι’ ακόμη μια φορά. Συμμορφωθήκαμε με τα νέα μέτρα, τηρούσαμε τα πάντα όπως έπρεπε και γι’ ακόμη μια φορά η κυβέρνηση μας αφήνει χωρίς δουλειά. 50 οικογένειες θα μείνουν στον δρόμο και δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο στήριξης για τα νυχτερινά μαγαζιά με την Πολιτεία να αδιαφορεί ξανά για τον κλάδο μας».

Και άλλοι όμως τραγουδιστές είναι στα κάγκελα:

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ο οποίος ήταν σε συζητήσεις για εμφανίσεις σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί ξεσπάει λέγοντας χαρακτηριστικά στην «Espresso»: «Ο καλλιτεχνικός κλάδος έχει τελειώσει. Υπάρχει παραλογισμός από την Πολιτεία που χτυπάει τους καλλιτέχνες. Στη Μύκονο οι τουρίστες έρχονταν σωρηδόν χωρίς θερμομέτρηση και τώρα την πληρώνουν οι συναυλίες και τα νυχτερινά μαγαζιά. Δεν μας φταίει η διασκέδαση. Ο κόσμος θα αρχίσει να πηδάει από τα μπαλκόνια εάν δεν έχει τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθεί. Δεν αντέχουμε άλλο ούτε εμείς ούτε ο κόσμος».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο φρεσκοπαντρεμένος Θάνος Τζάνης υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Σεβόμαστε να μέτρα αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να σκεφτούν ότι υπάρχουμε και εμείς. Υπάρχουν τρόποι να μείνει ζωντανή η διασκέδαση με τα προβλεπόμενα μέτρα. Ο κόσμος έχει ανάγκη να ψυχαγωγείται δεν αντέχει άλλο!»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ