Υγειονομικός του «Σωτηρία» τα λέει έξω απ’ τα δόντια: «Ο ιός είναι πιο επιθετικός. Δεν ξέρω αν θα αντέξει το σύστημα» (video)

Must Read

Σε δηλώσεις της στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο προέβη η κυρία Ειρήνη Μικροβασίλη, Γενική Υγειονομική Υπεύθυνη στη Μονάδα COVID-19 του Νοσοκομείου «Σωτηρία», μίλησε, μεταξύ άλλων, για την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ και για το γεγονός ότι ο ιός είναι, πλέον, «πιο επιθετικός».

Σε ερώτηση σχετικά με το πως δρα πλέον ο κορωνοϊός, η κυρία Μικροβασίλη σημείωσε: «Τα συμπτώματα ήταν πολύ πιο ελαφριά, αντιμετωπιζόταν πιο εύκολα. Βλέπουμε πλέον ραγδαία επιδείνωση σε πιο μικρές ηλικίες, 45 ετών και άνω. Ο ιός δεν κάνει διαχωρισμούς, είναι πιο επιθετικός. Εμείς που το βιώνουμε καθημερινά έχουμε φτάσει στα όριά μας».

Η Γενική Υγειονομικός έκανε λόγο και για «πολύπλοκες καταστάσεις». «Το ένα μετά το άλλο τα όργανα μπορούν να αρχίσουν να έχουν πρόβλημα και καταλήγουν σε μια πολυοργανική ανεπάρκεια και η κατάληξη είναι ο ξαφνικός θάνατος», σημείωσε.

«Στο διάστημα του Σεπτεμβρίου υπάρχουν κι ασθενείς που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ένα ιστορικό ελεύθερο», πρόσθεσε ενώ προειδοποίησε ότι το σύστημα υγείας πιέζεται ασφυκτικά. «Και στις μονάδες και στις κλινικές. Είχαμε ξεκινήσει με 2 μονάδες, πλέον έχει ανοίξει κι άλλη, κλινικές και μονάδες είναι γεμάτες. Δεν ξέρω αν θα αντέξει το σύστημα σε τόσο μεγάλη συρροή κόσμου».

  • Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

(φωτό: αρχείο)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This