Δευτέρα 17/5/2021

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου υπέβαλαν παραίτηση – Η απάντηση της Λ. Μενδώνη

Tην παραίτησή τους υπέβαλαν στην υπουργό Πολιτισμό Λίνα Μενδώνη ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, ένας από τους βασικότερους λόγους που οδηγήθηκαν σε αυτή τους την απόφαση, είναι το γεγονός ότι «οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί περί το Ειδικό Πρόγραμμα του ΥΠΠΟΑ για την Ενίσχυση της Κινηματογραφικής Κοινότητας καθιστούν αδύνατη την περαιτέρω λειτουργία του ΔΣ».

Το διοικητικό συμβούλιο διαμαρτύρεται πως έχει δεχθεί «διαρκείς συκοφαντικές και προσβλητικές επιθέσεις» από συνδικαλιστικούς φορείς κινηματογραφιστών και φυσικά πρόσωπα του χώρου.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα μέλη του ΔΣ, με το ισχύον νομικό πλαίσιο και τις «πολλαπλές γραφειοκρατικές δεσμεύσεις και αγκυλώσεις του αλλά και τις εσωτερικές του ανεπάρκειες», το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα πρόγραμμα 1.400 αιτήσεων, που εντός μηνός έπρεπε να διεκπεραιωθεί, όταν ετησίως διαχειρίζεται με δυσκολία 300 περίπου προτάσεις «και αυτές με καθυστερήσεις».

  • Δείτε ολόκληρη την επιστολή παραίτησης εδώ.

Τι απάντησε η υπουργός

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έκανε δεκτή την παραίτηση του Προέδρου και του του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΚ, σημειώνοντας στην απαντητική της επιστολή τα ακόλουθα:

«Αξιότιμε κύριε Λουκάκο,

Μόλις έλαβα την επιστολή σας.

Η παραίτησή σας γίνεται άμεσα δεκτή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ