Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Ραγδαία αύξηση στους νοσούντες υγειονομικούς: 200 κρούσματα μέσα σε δύο μήνες, ασυμπωματικοί οι 2 στους 3 (video)

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Eπικίνδυνα αυξάνονται τα κρούσματα και στους υγειονομικούς, καθώς ο κορωνοϊός εξαπλώνεται δίχως φρένο σε όλη τη χώρα, με τον εντοπισμό 200 νέων κρουσμάτων σε υγειονομικούς, μέσα στις οκτώ τελευταίες εβδομάδες, να προκαλεί τεράστια ανησυχία στην κυβέρνηση.

Ειδικότερα, στις 5 Αυγούστου είχαμε 13 κρούσματα σε υγειονομικούς, στις 15 ανέβηκαν στα 50, στις 20 Αυγούστου πήγαμε στα 75, στις 29 άγγιξαν τα 100 (99), στις 10 Σεπτεμβρίου τα κρούσματα μεταξύ υγειονομικών «εκτοξεύτηκαν» στα 150, και μέχρι σήμερα έχουν ανέλθει στα 200.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, 2 στους 3 είναι ασυμπωματικοί, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ανησυχητικά, εξάλλου, είναι και τα νέα αναφορικά με τις διαθέσιμες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα όσα είπε η διευθύντρια της πνευμονολογικής κλινικής του «Σωτηρία» στο MEGA, στο νοσοκομείο υπάρχει διαθέσιμο μόλις ένα κρεβάτι εντατικής νοσηλείας για ασθενείς με κορωνοϊό!

Ωστόσο, σχέδιο του υπουργείου Υγείας προβλέπει να δημιουργηθούν 40 κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία μέχρι και την Παρασκευή, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και απλά κρεβάτια.

  • Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

(φωτό: αρχείο)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ