Τετάρτη 23/6/2021

Ενισχύονται τα σύνορα στο Έβρο με 800 νέους συνοριοφύλακες

Απόλυτη ικανοποίηση στον Έβρο με την απόφαση πρόσληψης 800 νέων συνοριοφυλάκων, αλλά και κατασκευής νέου αστυνομικού μεγάρου στην Αλεξανδρούπολη, που ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στη σύσκεψη που έγινε και αποκάλυψε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, αποφασίστηκε να επισπευσθούν οι διαδικασίες των απαλλοτριώσεων (διαδικασία εξπρές, όπως και για την κατασκευή του φράχτη του Έβρου), εκτιμώντας ότι θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του τρέχοντος έτους, ώστε ν’ αποζημιωθούν οι αγρότες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε, σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς, ότι «ο φράχτης, αφενός, θωρακίζει τα σύνορα της χώρας, ταυτόχρονα όμως λειτουργεί και ως αντιπλημμυρικό έργο, παράλληλα με την κατασκευή του οποίου θα γίνουν και συνοδευτικά έργα, που θα ενισχύσουν την αντιπλημμυρική θωράκιση, στα σημεία όπου επιβάλλεται, ενώ συγχρόνως θα βελτιωθεί και το αγροτικό οδικό δίκτυο με παρεμβάσεις που θα γίνουν από την εργολαβία».

Ο κ. Πέτροβιτς εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για την εξαγγελία του κ. Χρυσοχοϊδη σχετικά με την πρόσληψη 800 νέων συνοριοφυλάκων. «Εκφράζω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου για την εξαγγελία από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη της πρόσληψης 800 νέων συνοριοφυλάκων. Με την ικανοποίηση του σχετικού αιτήματός μας, 800 νέοι του Έβρου θα έχουν τη δυνατότητα να υπηρετήσουν τη φύλαξη των συνόρων και ν’ απασχοληθούν, παραμένοντας στην περιοχή».

Σε ό,τι αφορά την κατασκευή νέου αστυνομικού μεγάρου, ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε ότι προχωράει η διαδικασία, σε συνεργασία και με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να μεταστεγαστεί η Αστυνομική Διεύθυνση σε ιδιόκτητο κτίριο, το οποίο θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Παλαγίας Αλεξανδρούπολης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ