«Ο Ερντογάν θα επιτεθεί κατά μήκος όλης της συνοριακής γραμμής και στην Κύπρο»

Must Read

Αυτά που είπε ο Γιώργος Τράγκας πριν από λίγο στην εκπομπή του στον Ελλάδα 94,3 FM δεν είναι αποκύημα κάποιες φαντασίας ή κινδυνολογία. Είναι οι απόψεις που εκφράζουν κορυφαίοι στρατιωτικοί αναλυτές, οι οποίοι αναλύουν τις πολιτικές κινήσεις σε συνδυασμό με τις στρατιωτικές προετοιμασίες και δράσης ενός κράτους.

Στο newsbreak.gr λοιπόν έχουμε γράψει αρκετές φορές ότι ο Ερντογάν προετοιμάζεται για πόλεμο. Δεν προετοιμάζεται για διάλογο. Και αυτό αποδεικνύεται από τις εξελίξεις και την διείσδυση που κάνει ως κυκλωτική κίνηση στην Ελλάδα με σκοπό να διασπάσει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Η τοποθέτηση των S-400 έχει σαφή στόχευση για χρήση τους σε ελληνο-τουρκική σύρραξη

Η απόκτηση των S-400 και ο τρόπος ανάπτυξης τους (χάρτης), στοχεύει το πεδίο δράσης της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας. Η στρατιωτική συμφωνία με την Αλβανία για δημιουργία τουρκικής βάσεις εκεί, δεν γίνεται για να επιτεθεί στην Ιταλία. Αλλά για να ανοίξει νέο μέτωπο στην Ελλάδα και να διασπάσει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Είναι ανεπίτρεπτο για την Ελλάδα να ανέχεται αυτή την εξέλιξη την οποία μπορεί πολύ εύκολα να αποτρέψει με χρήση του βέτο.

Η αποστολή εκατοντάδων αρμάτων μάχης στην Κύπρο, στο κατεχόμενο τμήμα φυσικά, δείχνει την πρόθεση να ανοίξει και εκεί νέο μέτωπο εισβολής, διότι ούτως ή άλλως η Κύπρος δεν έχει προαναγγείλει κάποια στρατιωτική ενέργεια για την απελευθέρωση των κατεχομένων. Είναι σαφές ότι η Τουρκία ετοιμάζει το πεδίο για νέα επιθετική κίνηση στην Κύπρο σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης.

Και οι συνεχείς ασκήσεις των τούρκων με προσομοίωση απόβασης σε ελληνικά νησιά καθ’ όλο το μήκος του Αιγαίου, δεν γίνεται για απόβαση στην …Αυστραλία. Αλλά για απόβαση σε ελληνικό νησί.

Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν μας σέρνει σε διάλογο, θέτοντας ευθεώς θέμα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών. Ό,τι ακριβώς έκανε η Τουρκία από το 1964 και μετά. Όπου μέσω της αποστασίας, απενεργοποιήθηκε ο Γεώργιος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός αλλά και υπουργός εθνικής άμυνας που είχε θωρακίσει την Κύπρο, με αποτέλεσμα την έλευση της χούντας, η οποία και απέσυρε την ελληνική μεραρχία από την Κύπρο. Και λίγα χρόνια μετά έγινε η τουρκική εισβολή. Το ίδιο ακριβώς επιδιώκει και τώρα με τα ελληνικά νησιά.

Εμείς ως κράτος απεμπολήσαμε το μεγάλο διπλωματικό μας όπλο των κυρώσεων, που θα έδινε την χαριστική βολή στην τουρκική οικονομία, αλλά κυρίως θα απέτρεπε χώρες όπως η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία να συνεχίσουν να εξοπλίζουν την Τουρκία. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει δηλαδή τι ακριβώς ετοιμάζει ο Ερντογάν και η Τουρκία.

Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ο Ερντογάν ετοιμάζει τις συνθήκες επιθέσεις σε όλα τα μέτωπα. Από τον Έβρο, τα νησιά μέχρι και την Κύπρο. Δεν το έχει συνειδητοποιήσει φυσικά η πολιτική ηγεσία, διότι η στρατιωτική ηγεσία και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τις τουρκικές κινήσεις και έχουν απόλυτη ενημέρωση για τα τούρκικα σχέδια δράσης.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι η άμεση έγκριση και απελευθέρωση των κανόνων εμπλοκής που έχουν παραθέσει οι Ένοπλες Δυνάμεις στην πολιτική ηγεσία. Οι έλληνες πρέπει να είναι βέβαιοι πως ο στρατός μας, η αεροπορία μας και το πολεμικό μας ναυτικό θα συντρίψει τους τούρκους σε όλα τα παιδιά. Το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι η ατολμία και η ολιγωρία της πολιτικής ηγεσίας σε περίπτωση εμπλοκής. Έχοντας δώσει το πράσινο φως από σήμερα στις ένοπλες δυνάμεις, η κυβέρνηση όχι μόνον δεν θα έχει τίποτα να φοβηθεί, αλλά θα διαθέτει και ένα διαπραγματευτικό υπερόπλο στο διπλωματικό τραπέζι. Ώστε να μπορεί να πει με σιγουριά, «Μόλων Λαβέ»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This