Πέμπτη 24/6/2021

Μαθητές βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης! Κραυγή αγωνίας για ελλείψεις και τμήματα των 25 ατόμων (video)

Με πανό και συνθήματα, μαθητές κατέβηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στην Παιδεία, τη στιγμή ένας μεγάλος αριθμός σχολείων σε όλη την Ελλάδα, τελεί υπό κατάληψη. 

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης και ξεκίνησαν πορεία προς το κέντρο της πόλης, σύμφωνα με το grtimes.gr.

Οι διαμαρτυρόμενοι μαθητές καταγγέλουν ότι το κράτος δε τους προστατεύει καθώς βρίσκονται εν μέσω πανδημίας, στα περισσότερα τμήματα, παρακολουθούν πάνω από 25 άτομα σε κάθε αίθουσα. Επιπλέον, όπως τονίζουν οι ίδιοι, υπάρχουν ελλείψεις σε διδακτικά βιβλία και αρκετοί δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής τα σχολικά συγγράμματα.

Οι μαθητές δεν τάσσονται κατά της μάσκας όμως υποστηρίζουν ότι μόνο η μάσκα δεν τους προστατεύει όταν οι αίθουσες είναι φορτωμένες με μαθητές και όταν δεν έχουν γίνει προσλήψεις σε προσωπικό για την καθαριότητα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ