Τετάρτη 23/6/2021

Βρέθηκε θετικό κρούσμα σε σχολείο των Ιωαννίνων και τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, καταγράφηκε το πρώτο θετικό κρούσμα σε σχολείο των Ιωαννίνων , το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά αφού, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το σχετικό δελτίο Τύπου, δεν έχουν υπάρξει ενέργειες ούτε αποφάσεις.

Ειδικότερα, στάση εργασία προκήρυξε, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, καθώς οι υπεύθυνοι αρνούνται να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες ιχνηλάτησης και απολύμανσης.

Η ΕΛΜΕ απαιτεί να παρθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Συγκεκριμένα, ζητά την άμεση απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου, τη διενέργεια δωρεάν διαγνωστικών μοριακών τεστ για την ανίχνευση του Covid-19 στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και στην υπάλληλο καθαριότητας του σχολείου καθώς και την άμεση εύρεση των επαφών των κρουσμάτων.

Μετά από επικοινωνία που είχε η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννινών με την Διεύθυνση του Γυμνασίου, θα προχωρήσει η προληπτική απολύμανση του κτηρίου σήμερα αμέσως μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων.

Πηγή: epirus-tv

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ