Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Στην κορυφή του κόσμου η Ελλάδα, στον αγώνα για την προστασία της πράσινης κάμπιας

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Μία συγκινητική είδηση που δείχνει ότι η Ελλάδα μπορεί ακόμα να πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάποτε η Αθήνα υπήρξε η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού και της δημοκρατίας. Σήμερα, η Αθήνα άγγιξε πάλι την κορυφή με τον αγώνα του Κώστα Μπακογιάννη υπέρ της διατήρησης της πράσινης κάμπιας.

Είναι η πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο που έγινε τέτοιος αγώνας και διατέθηκαν τόσο μεγάλα κονδύλια προκειμένου να ταϊστούν κάμπιες. Μία δαπάνη, που όμως έφερε την Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου, όπως ακριβώς στους ολυμπιακούς αγώνες.

Μπορεί φυσικά η περιποίηση της πράσινης κάμπιας να μην έχει την ίδια λάμψη με δρώμενα όπως οι ολυμπιακοί αγώνες παρά το αντίστοιχο κόστος, αυτό όμως δεν υποβιβάζει ουδόλως την σημασία του έργου του Κώστα Μπακογιάννη. Που μπορεί τα εκατομμύρια για τις γλάστρες να μην έπιασαν, οι πράσινες κάμπιες όμως χόρτασαν. Όπως χορταίνουν πάντα στην Ελλάδα. Ανεξαρτήτως κυβέρνησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ