«Φαρμακερό» υπόμνημα Καλογρίτσα: «Ο Παππάς κι ο ΣΥΡΙΖΑ με ήθελαν για μπροστινό για να έχουν δικό τους κανάλι»

Must Read

Ο Χρήστος Καλογρίτσας, ιδιοκτήτης της εταιρίας ΤΟΞΟΤΗΣ κατέθεσε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από πταισματοδίκη, νέο υπόμνημα στο οποίο επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του για εμπλοκή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά και «ομάδας στελεχών» του Μεγάρου Μαξίμου, στην υπόθεση της συμμετοχής του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο υπόμνημα θα αξιολογηθούν από την Εισαγγελία, η οποία και θα κρίνει, πρώτον, αν προκύπτουν ποινικά δεδομένα και σε βάρος ποιών προσώπων και δεύτερον, αν προκύπτει λόγος για την αποστολή της υπόθεσης στη Βουλή για να κριθούν τα καταγγελλόμενα για τον κ. Παππά.

Ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να προσκόμισε επιπλέον στοιχεία για την συναλλαγή μεταξύ της εταιρίας του και του λιβανέζικου Ομίλου, που όπως υποστηρίζει δεν αφορούσε την ανάθεση υπεργολαβίας την εταιρία ΤΟΞΟΤΗΣ για έργο της CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά τη χρηματοδότησή του για να μπει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες προκειμένου να εξυπηρετήσει την επιθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να έχει «δικό της κανάλι».

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας ΤΟΞΟΤΗΣ υποστηρίζει ότι ο Νίκος Παππάς και άλλα στελέχη του Μαξίμου, τον ήθελαν για «μπροστινό» και τον «πρόδωσαν» για να μην διαταράξουν τη σχέση με την οικογένεια Χούρι της εταιρίας CCC.

«Μου ζητήθηκε λόγω των στενών σχέσεων και  της εμπιστοσύνης  προς το πρόσωπό μου και αντιστρόφως, να  τους δανείσω το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό μου όνομα και μόνο να μπω μπροστινός (αυτοί θα εισέφεραν τα  χρήματα και θα  είχαν  την πλήρη ευθύνη,  οργάνωση, διοίκηση και  εποπτεία  του όλου εγχειρήματος) για τη συμμετοχή  σε Διαγωνισμό που θα  διενεργούνταν για  τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου  μέσω αυτού  να  καταφέρουν  να λάβουν   μία  τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο  για  την υποστήριξη  της πολιτικής  τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστηρίζει ότι μετά την υπαναχώρηση της CCC, η τότε Κυβέρνηση και ο Νίκος Παππάς ουσιαστικά τον έστειλαν να ζητήσει χρηματοδότηση από επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων οι Ευάγγελος Μαρινάκης και Δημήτριος Κοντομηνάς, που θα τους επέτρεπε να υλοποιήσουν το σχέδιό τους για τα τηλεοπτικά.

Ο κ.Καλογρίτσας στο υπόμνημα-καταπέλτη κατά του Νικου Παππά και του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην οικονομική καταστροφή που αντιμετώπισε μετά το «κρέμασμα» από τον πρώην Υπουργό:

«…η όποια  αφερεγγυότητα, ασυνέπεια, οικονομική αδυναμία κλπ. κατά την οικεία φάση,  δεν  προκλήθηκε  από ευθύνη του  Χρήστου Καλογρίτσα και των εταιρειών αυτού, αλλά από το γεγονός ότι υπήρξαν όλοι  θύματα των ψευδών και απατηλών διαβεβαιώσεων και  της άνευ όρων ΑΠΟΛΥΤΗΣ εμπιστοσύνης, την οποία επέδειξαν προς τον Νίκο Παππά και τα  ανωτέρω στελέχη, των οποίων  υπήρξε  σημαντικός υποστηρικτής, αλλά και προς τον νόμιμο εκπρόσωπο και  συνιδιοκτήτη  της διεθνούς  φήμης  εταιρείας  «CCC – με  τον οποίο ο Χρήστος  Καλογρίτσας ήρθε  για  πρώτη φορά  σε επαφή  κατόπιν συστάσεως και με  τις εγγυήσεις των άνω στελεχών, με  επικεφαλής  τον Νίκο Παππά, των οποίων εντολές εκτελούσε και τα  οποία τον είχαν διαβεβαιώσει ρητά για  την κατάρτιση  της οικείας συμφωνίας και για  το ότι αυτή (η συμφωνία) απαρεγκλίτως θα  τηρηθεί, όπως επίσης και από μέρους του Κυριάκου Τόμπρα, ο οποίος ενεργών για λογαριασμό της CCC, ήταν αυτός που  εξαρχής, ήτοι ακόμη και πριν τη σύναψη  της άνω συμφωνίας,  αναζητούσε συνεργάτη της CCC για  τον επίμαχο Διαγωνισμό για  τις  τηλεοπτικές άδειες∙ διαβεβαιώσεις, οι οποίες αν έλειπαν, δεν θα είχε εμπλακεί ούτε  αυτός, ούτε  η  οικογένειά του  επ’ ουδενί στο εν λόγω εγχείρημα και άρα  δεν θα ελάμβανε  ποτέ χώρα  η  συμμετοχή στον άνω Διαγωνισμό (για  τον οποίο είχε πειστεί ότι τα  χρήματα  υπήρχαν) και ο εν συνεχεία δημόσιος διασυρμός τους, αιτία που οδήγησε στην οικονομική καταστροφή του».

Ο κ.Καλογριτσας επισυνάπτει επίσης ηλεκτρονική αλληλογραφία ζητώντας από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν αν πράγματι υπήρξε εργολαβία της CCC για την κατασκευή mall στα Εμιράτα. Παρουσιάζει δε, email μεταξύ της εταιρίας του και του Οικονομικού Διευθυντή της CCC Φουάντ Χούρι στις 27 Αυγούστου 2016.

Λίγες μέρες πριν κατατεθεί η εγγυητική επιστολή για τις τηλεοπτικές άδειες δηλαδή.

«Οι επικεφαλής  και ο Λευκός Οίκος, και η White  Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε  αυτή τη φόρμουλα. Η προκαταβολή θα πάει σε “φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό», αναφέρει το mail.

Τα ερωτήματα που θέτει ο Χρήστος Καλογριτσας και καλείται να απαντήσει ο εισαγγελέας:

«Ποιοι είναι οι  ‘Επικεφαλής, ο Λευκός Οίκος  και η White  Porscha’, οι οποίοι είχαν μεταξύ  τους συμφωνήσει όχι μόνο τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά  επίσης  και ποιανού προσώπου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, τον οποίο ο Fouad Khoury είχε γνωστοποιήσει;».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This