Που πήγαν οι δωρεές-ρεκόρ προς το ΑΧΕΠΑ για τις ΜΕΘ (που δεν αυξήθηκαν);

Must Read

Ρεκόρ δωρεών στο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, από 98 επιχειρήσεις και εταιρίες, καθώς και από οργανωμένα σύνολα και ιδιώτες, από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, μέσα στην πανδημία.

Παρά το ύψος του ποσού των δωρεών, οι ΜΕΘ δεν αυξήθηκαν και το πρόβλημα παραμένει, ενώ βελτιώθηκε ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και ο εξοπλισμός πρώτης ανάγκης που δέχτηκε το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για την αντιμετώπιση τoυ κορωνοϊού στο διάστημα ενός μόνο τριμήνου.

Δείτε ακόμα: Απίστευτες εικόνες στο ΑΧΕΠΑ την εποχή του κορωνοϊού… Συνωστισμός ασθενών και κρουσμάτων και προστασία μηδέν (video)

Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με 4,7% του ετήσιου προϋπολογισμού του νοσοκομείου και είναι τεράστιο σε σύγκριση με το σύνολο των δωρεών (88), ύψους 64.773,83 ευρώ, που έλαβε το ΑΧΕΠΑ σε όλη τη διάρκεια του 2019.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από ερευνητικό άρθρο με τίτλο «Η συμβολή των δωρεών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19», των Μαρίας Νατάσας Κιοφιντζόγλου, Δημήτριου Τσαλικάκη, Παναγιώτη Παντελιάδη και Σοφίας Βουτσίδου.

Έφτασαν τα 2.154.613,58 ευρώ

Συγκεκριμένα, το ύψος των δωρεών ανήλθε στα 2.154.613,58 ευρώ (αναλυτικά ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός αξίας 1.892.434, εξοπλισμός πρώτης ανάγκης 176.182,78, μέσα ατομικής προστασίας 71.567,74 ευρώ, διάφορα είδη 11.869,06 ευρώ). Στο συγκεκριμένο ποσό δεν περιλαμβάνονται δωρεές τροφίμων, αλλά και ειδών ιματισμού που δεν ήταν κοστολογημένες.

Στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, που δωρήθηκε, συμπεριλαμβάνονται ηλεκτρικές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας είτε Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας, μόνιτορ παρακολούθησης ασθενών, υπέρηχοι, καρδιογράφοι, απινιδωτές, εξεταστικά κρεβάτια, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και διαγνωστικές οθόνες, κρεβάτια νοσηλείας με στρώματα και κομοδίνα, μηχανήματα κλιματισμού και εξαερισμού, θάλαμοι νηματικής ροής και βιοασφάλειας, θάλαμος αρνητικής πίεσης, εργαστήριο βιολογικής ασφάλειας καθώς και πλήρες μόνιτορ μεταφοράς διασωληνωμένων ασθενών.

Αντίστοιχα, στον εξοπλισμό πρώτης ανάγκης περιλαμβάνονται φορεία, αναπνευστήρες, πιεσόμετρα, ανέπαφα θερμόμετρα, συσκευές αποστείρωσης αέρα, συσκευές άπνοιας, φίλτρα και συστήματα απολύμανσης, στηθοσκόπια, οξύμετρα, υλικά τραχειοστομίας για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αντιδραστήρια, αμαξίδια μεταφοράς ασθενών, τροχήλατες ηλεκτρικές αναρροφήσεις και τρόλεϊ φαρμάκων.

Όλα αυτά όμως δεν βοήθησαν στην αύξηση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, για τις οποίες κάτι πρέπει να κάνει πλέον το υπουργείο Υγείας. Τα άδεια κρεβάτια μειώνονται…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This