Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

Λεωφορεία και στηθαία made in Turkey στους ελληνικούς δρόμους (video)

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Δεν υπάρχουν ελληνικές εταιρείες άραγε για να γίνει η αγορά λεωφορείων και στηθαίων (συστήματα αναχαίτισης οχημάτων) για τους δρόμους μας; Εν μέσω έντασης με την Τουρκία, γιατί συνεχίζουμε και ενισχύουμε την οικονομία της;

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Βελόπουλο, οι δήμοι Αμαρουσίου, Γαλατσίου και Ρεθύμνου έχουν προχωρήσει σε αγορές λεωφορείων από την Τουρκία για να ενισχύσουν το στόλο του των Δημοτικών συγκοινωνιών.

Λίγο μετά την καταγγελία του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, απάντησε για το θέμα, σύμφωνα με το marousi24.gr, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Στην προκειμένη περίπτωση, όλα τα κύρια μέρη των λεωφορείων κατασκευάζονται στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α., ενώ στην Τουρκία γίνεται μόνο η συναρμολόγηση.  Η εν λόγω εταιρία, για τις ανάγκες της Δημοτικής Συγκοινωνίας επελέγη και από άλλους Δήμους της χώρας».

Την ίδια στιγμή, όπως αποκαλύπτει το newsauto.gr, παρότι στην Ελλάδα υπάρχουν πιστοποιημένοι κατασκευαστές στηθαίων κάποιοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν παράνομα μη πιστοποιημένα στηθαία made in… Turkey (κάποιες Περιφέρειες και Δήμοι εξαιτίας του χαμηλού κόστους εις βάρος της οδικής ασφάλειας), με αποτέλεσμα η ελληνική μεταποιητική βιοτεχνία να κινδυνεύει κυριολεκτικά με αφανισμό!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ