Η υποχρεωτική τηλεργασία στην Αττική χάθηκε μεταξύ του επιτελικού κράτους και της γραφειοκρατίας – Από πότε ξεκινά

Must Read

Με καθυστέρηση 10 ημερών θα εφαρμοστεί και τυπικά από τη Δευτέρα η υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% του προσωπικού στον ιδιωτικό τομέα στον νομό Αττικής, σε υλοποίηση της απόφασης που έλαβε η Πολιτική Προστασία στις… 18 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, παρατηρούνται σοβαρές δυσλειτουργίες και στο Δημόσιο, με την ΑΔΕΔΥ να καταγγέλλει ότι «η συντριπτική πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων συνεχίζει να εργάζεται σε ακατάλληλες συνθήκες, χωρίς να εξασφαλίζονται οι απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ των εργαζομένων και χωρίς να υπάρχουν ούτε τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας».

Η απόφαση που ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, περί υποχρεωτικής τηλεργασίας στην Αττική, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού, χάθηκε μεταξύ του επιτελικού κράτους και της γραφειοκρατίας.

Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ την Πέμπτη και χθες Παρασκευή είχαν 24 ώρες περιθώριο οι εργοδότες να δηλώσουν στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» τους εργαζομένους που θα ενταχθούν στο καθεστώς.

Επομένως, χρειάστηκαν 10 μέρες για να αρχίσει η τυπική εφαρμογή ενός μέτρου που διαφημίστηκε ως άκρως απαραίτητο για την προστασία του κοινωνικού συνόλου!

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο αφορά το 40% του προσωπικού μίας επιχείρησης που μπορεί να εργαστεί εξ αποστάσεως και όχι το σύνολο, ενώ η παράβαση επισείει πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το Δημόσιο, η εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών στις 20 Σεπτεμβρίου μετέτρεψε την υποχρεωτική τηλεργασία σε «δυνατότητα παροχής εξ αποστάσεως εργασίας, αποκλειστικά εφόσον αυτό συνάδει με τη φύση των καθηκόντων τους, με γνώμονα το χωροταξικό των φορέων», ενώ, παράλληλα, έμπαιναν προϋποθέσεις που καθιστούσαν την τηλεργασία, τελικά, προαιρετική και στη διακριτική ευχέρεια των διοικήσεων.

Το αλαλούμ δεν τελείωσε ούτε με τη δεύτερη εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο δύο μέρες μετά, ενώ η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει πάρα πολλά προβλήματα και σε σχέση με τη χορήγηση αδειών σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίες χρεώνονται ως κανονικές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This