Ντροπή! Η Γερμανική αστυνομία ελέγχει τους επιβάτες στα ελληνικά αεροδρόμια

Must Read

Μία καταγγελία (στον ιστότοπο neakriti.gr) ενός έλληνα ταξιδιώτη επιβεβαιώνει τόσο τα δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων όσο και την «γερμανική εισβολή» μέσω της Fraport αλλά και Frontex στα ελληνικά αεροδρόμια και γενικότερα στην ελληνική Επικράτεια.

Με πρόσχημα αφενός τις ευρωπαϊκές και διακρατικές συμφωνίες και αφετέρου την διαχείριση κομβικών αεροδρομίων από την -γερμανικών συμφερόντων- εταιρεία Fraport η παρουσία των Γερμανών αστυνομικών γίνεται ολοένα και περισσότερη.

Και ενώ οι υποτιθέμενες συμφωνίες κάνουν λόγο για «συμβουλευτικό» ρόλο και «διακριτική» παρουσία, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Η Bild να πανηγυρίζει

Και αυτό διότι, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του ταξιδιώτη, πραγματοποιούν τους ελέγχους με την εφημερίδα Bild να πανηγυρίζει. Το δημοσίευμα είχε γίνει τον Απρίλιο του 2019 και αναφέρει: «Στα ελληνικά αεροδρόμια, η ομοσπονδιακή αστυνομία σταματά 6.500 πρόσφυγες. Στα αεροδρόμια των ελληνικών πόλεων, οι Γερμανοί αξιωματούχοι εμποδίζουν όλο και περισσότερο την παράνομη είσοδο – όπως εδώ στην Αθήνα. Η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία εμπόδισε όλο και περισσότερους πρόσφυγες σε πτήσεις από την Ελλάδα προς τη Γερμανία ή άλλες χώρες της Ε.Ε. τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό τεκμηριώνεται ως εμπιστευτικό (“VS-NfD”), που ταξινομεί εσωτερικά έγγραφα της αστυνομικής υπηρεσίας, τα οποία διατίθενται αποκλειστικά στην “Bild”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της “Bild”, οι λόγοι απαγόρευσης πτήσης είναι βαρυσήμαντοι: “Τα έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ως επί το πλείστον ενοχοποιητικά ταξιδιωτικά έγγραφα κρατών της Ε.Ε. ή της ζώνης Σένγκεν”, καταγράφεται στα έγγραφα της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας. Αυτό σημαίνει ότι οι πρόσφυγες χρησιμοποιούν μεταξύ άλλων “κλεμμένα, απολεσθέντα ή παραδοθέντα γερμανικά διαβατήρια ή γερμανικά έγγραφα με χρήση διαβατηρίου για αλλοδαπούς (ταξιδιωτική ταυτότητα αλλοδαπών ή προσφύγων) – συνήθως σε συνδυασμό με την άδεια παραμονής”».

Η διαδικασία ελέγχου

Ο ίδιος ταξιδιώτης αναφέρει ότι οι έλεγχοι γίνονται με κριτήρια που έχουν να κάνουν ακόμη και με το χρώμα του δέρματος, ενώ, όπως αναφέρει, προσφάτως έτυχε να ταξιδέψει και έπεσε πάνω σε έναν τέτοιον έλεγχο! Τη διαδικασία ελέγχου από Γερμανούς αστυνομικούς ή με τις υποδείξεις των ίδιων σε ελληνικό αεροδρόμιο κατέγραψε δε, με το κινητό τηλέφωνό του.

Περιέγραψε δε το περιστατικό λέγοντας: «Το σκηνικό ακριβώς πάλι το ίδιο: Τον έλεγχο των ταυτοτήτων τον πραγματοποίησε, εκτός από το προσωπικό του αεροδρομίου, και ένας ψηλός ξανθός κύριος με διακριτικά που έγραφαν μόνο “Athensairport”, o οποίος έδινε χωρίς αναστολές εντολές στο προσωπικό και σε έναν ένστολο αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ., που ήταν παρών, για το ποιον επιβάτη θα ελέγξουν εξονυχιστικά.

Και επίσημη ενημέρωση

Υπάρχει δε και επίσημη κρατική ανάλυση της δράσης της γερμανικής αστυνομίας στο εξωτερικό τονίζοντας ότι η Ομοσπονδιακή Αστυνομία χρησιμοποιεί περίπου 150 Γερμανούς συνοριακούς αστυνομικούς εξωτερικού «Grenzpolizeiliche Unterstützungsbeamte Ausland» (GUA) κάθε χρόνο. Συμμετέχουν στις δραστηριότητες της ευρωπαϊκής υπηρεσίας προστασίας των συνόρων Frontex στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. και στα εσωτερικά σύνορα, στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών με άλλα κράτη της Ε.Ε.

Έρευνα κάνει η ΕΛΑΣ

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΝΕΑ Κρήτη» με τίτλο: «Κόσκινο αλά γερμανικά, Έλεγχοι στο αεροδρόμιο Ηρακλείου από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Γερμανίας», το όποιο επικαλείται ισχυρισμούς ιδιώτη, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αστυνομικής συνεργασίας, στους διεθνείς αερολιμένες Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Ρόδου και Κέρκυρας δραστηριοποιούνται – κατά περίπτωση – και με καθεστώς αμοιβαιότητας ευρωπαίοι αστυνομικοί – Σύνδεσμοι από την Γερμανία, την Ολλανδία, την Ελβετία, τη Γαλλία και την Αυστρία.

Ειδικότερα, Γερμανοί αστυνομικοί Σύνδεσμοι δραστηριοποιούνται στα διεθνή αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου Κρήτης και Ρόδου, ενώ στο πλαίσιο της συνεργασίας και της αμοιβαιότητας Έλληνες αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί και σε γερμανικούς αερολιμένες το 2017 και το 2018.

Ο ρόλος των αστυνομικών – Συνδέσμων είναι αμιγώς συμβουλευτικού χαρακτήρα, δεν έχουν επιχειρησιακά καθήκοντα, δεν προβαίνουν σε αυτοτελή εκτέλεση υπηρεσίας, δεν φέρουν στολή και δεν οπλοφορούν.

Οι αστυνομικοί – Σύνδεσμοι συνδράμουν το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας – εφόσον τους ζητηθεί – στον έλεγχο πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων (διαβατήρια – ταυτότητες) καθώς και θεωρήσεων που εκδόθηκαν από τις διπλωματικές Αρχές της χώρας τους, ενώ τα καθήκοντα τους προσδιορίζονται σε εγχειρίδια συνεργασίας, που έχουν συμφωνηθεί από κοινού, με χαρακτήρα αμοιβαιότητας,

Όσον αφορά στο περιστατικό, το οποίο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ιδιώτη στο επίμαχο δημοσίευμα, έλαβε χώρα την 14 Ιουνίου 2019 στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», καμία καταγραφή ή αναφορά δεν έχει υποβληθεί στις αστυνομικές Αρχές του αεροδρομίου.

Για το περιστατικό θα διενεργηθεί έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα κληθεί ο ιδιώτης να προσκομίσει τα στοιχεία που επικαλείται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This