Τετάρτη 23/6/2021

Υπ. Πολιτισμού: Δεν δόθηκε άδεια για διαφήμιση αυτοκινήτου με τον Σάκη Ρουβά στο Ηρώδειο – To Mea culpa του τραγουδιστή

«Θύελλα» ξέσπασε μετά από ανάρτηση του Σάκη Ρουβά με αυτοκίνητο μεγάλης γερμανικής εταιρείας, που τον έδειχνε να το παρκάρει με φόντο την κεντρική είσοδο στο Ηρώδειο. «Δεν είχε δοθεί καμία άδεια», λέει το Υπουργείο Πολιτισμού, «ζητώ συγγνώμη για την άστοχη προωθητική ανάρτησή μου», λέει ο τραγουδιστής.

Η σχετική ανάρτηση της φωτογραφίας έγινε στα social media του τραγουδιστή και άμεσα προκλήθηκαν αντιδράσεις, με το Υπουργείο Πολιτισμού να ξεκαθαρίζει, ωστόσο, ότι δεν είχε δοθεί καμία άδεια για τέτοιου είδους διαφήμιση.

Μάλιστα, η διαφημιστική ανάρτηση λίγο αργότερα «κατέβηκε» από τα social media.

«Σύμφωνα με την ενημέρωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η διαφήμιση της Mercedes με τον κ. Σ. Ρουβά δεν έτυχε σχετικής αδειοδότησης. Ως εκ τούτου, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από τον Ν. 3028/2002 διατάξεις», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ.

Λίγο αργότερα, ήρθε και η αντίδραση του Σάκη Ρουβά, ο οποίος με ανακοίνωσή του ζητά συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε:

«Η συναυλία μου με την Σόνια Θεοδωρίδου στο Ηρώδειο ήταν μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας μου και είμαι πραγματικά ευγνώμων για την ευκαιρία που μού δόθηκε α τραγουδήσω στον εμβληματικό αυτό χώρο. Λυπάμαι που αυτή η στιγμή μου συνδέθηκε, δυστυχώς και με μια άστοχη προωθητική ανάρτησή μου στα social media σχετική με τη συνεργασία μου με εταιρεία, η οποία ουδεμία γνώση είχε. Αμέσως μόλις αντιληφθήκαμε το σφάλμα, η ανάρτηση κατέβηκε καθώς ο σεβασμός στα μνημεία και την πολιτιστική μας κληρονομιά είναι δεδομένος και αναμφισβήτητος. Ζητώ συγγνώμη για την όποια αναστάτωση προκλήθηκε».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ