Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Ασφαλέστεροι για τους αθλούμενους θα γίνουν 33 αθλητικοί χώροι της πρωτεύουσας

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Έργα αναβάθμισης ύψους 1.8 εκ. ευρώ «βάζει μπρος» σε 33 αθλητικούς χώρους της πρωτεύουσας ο Δήμος Αθηναίων, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. 

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Άννα Ροκοφύλλου, υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση, η οποία προβλέπει την υλοποίηση του έργου «Παρεμβάσεις σε Αθλητικούς Χώρους του Δήμου Αθηναίων» από τον ΟΠΑΝΔΑ που αφορά συνολικά 33 χώρους της Αθήνας. Στην τελετή υπογραφής παραβρέθηκε ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.897.200 ευρώ, σκοπό έχει την ασφαλέστερη χρήση των αθλητικών χώρων και τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει ο ΟΠΑΝΔΑ στους αθλούμενους σε αυτούς τους χώρους (κυρίως γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ).

Οι παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί, είναι:

  • Αντικατάσταση υφιστάμενων μπασκετών με νέες και κατασκευή νέων βάσεων με οπλισμένο σκυρόδεμα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΓΓΑ
  • Αποξήλωση των υφισταμένων ιστών φωτισμού και αντικατάστασή τους με νέους καθώς και κατασκευή νέων βάσεων αγκύρωσης
  • «Ελαστικοποίηση» των γηπέδων
  • Αντικατάσταση τμημάτων των περιφράξεων ή και όλης της περιμετρικής περίφραξης, όπου απαιτείται
  • Υδροχρωματισμοί κερκίδων και περιμετρικών τοιχίων

Οι 33 χώροι που θα αναβαθμιστούν είναι οι παρακάτω:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]