Σωτήρης Τσιόδρας για τα κρούσματα στο γηροκομείο: «Η Αθήνα ακόμη δεν πήρε το μάθημα της» (video)

Must Read

Φανερά εκνευρισμένος μετά από την επίσκεψή του στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, ο Σωτήρης Τσιόδρας απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, τονίζοντας πως η μετάδοση του ιού στο γηροκομείο έγινε από εργαζόμενο και χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «εξαιρετικά σοβαρή».

«Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο, συνήθως είναι από το προσωπικό… Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και πάει καλά. Η Αθήνα δεν πάει καλά», είπε χαρακτηριστικά ο λοιμωξιολόγος.

Όπως έγινε γνωστό, οι 21 από τους 32 που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό ήδη μεταφέρονται σε νοσοκομεία. Όσον αφορά στους συγγενείς των φιλοξενουμένων που κατέφθασαν στο σημείο πληροφορούμενοι τη δυσάρεστη είδηση, δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις.

Αναλυτικά, ο Σωτήρης Τσιόδρας δήλωσε: «Υπάρχει μία επιδημία αρκετά σοβαρή που αφορά περίπου το 50% των τροφίμων. Ελέγχονται όλοι, υπάλληλοι και υγειονομικό προσωπικό. Θα διακομιστούν στο νοσοκομείο τα σοβαρά περιστατικά. Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο, συνήθως είναι από το προσωπικό. Υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οι περισσότεροι από αυτούς, το 80%, είναι κατακεκλιμένοι. Είναι μία κατάσταση που δεν θέλουμε να ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να τη βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και πάει καλά. Η Αθήνα δεν πάει καλά».

  • Δείτε τις δηλώσεις του καθηγητή λοιμωξιολογίας:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This