Τετάρτη 23/6/2021

Νέα δημοσκόπηση: Σύστημα υγείας, κορωνοϊός και μαύρες προβλέψεις για την οικονομία το τρίπτυχο που προβμηματίζει (video)

Αγωνία για την υγειονομική κρίση και την εξέλιξη του κορωνοϊού διαφαίνεται από τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία τονίζει και τις ανησυχίες των ερωτώμενων πολιτών για την οικονομία.

Σημαντικότερο πρόβλημα στην Ελλάδα, για 1 στους 3 πολίτες (33%) είναι η ιατρική περίθαλψη – Επιδημία του κορωνοϊού ενώ το 28% δηλώνει ότι είναι η οικονομία.

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας, αξιολογείται αρνητικά από το 53%, θετικά από το 14% και αρνητικά από το 32% των ερωτηθέντων.

Σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη για την οικονομία τους επόμενους μήνες, το 67%, δηλαδή σχεδόν 7 στους 10 περιμένουν χειρότερες ημέρες ενώ το 10% μόλις λέει ότι θα καλυτερέψουν.

Απογοητευμένοι είναι οι ερωτηθέντες από την προσωπική τους κατάσταση. Το 41% λέει ότι είναι ίδια με ένα χρόνο πριν, το 40%, δηλαδή 4 στους 10, πιστεύουν ότι είναι σε χειρότερη κατάσταση και μόλις 19% δηλώνουν καλύτερα.

Η κοινή γνώμη στέλνει μήνυμα σε ποσοστό 46% ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση ενώ ένα 41% λέει προς τη λάθος κατεύθυνση.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ