Η αγωγή εκδικάστηκε, αλλά η απόφαση για την αποζημίωση 1.000.000€ στη μικρή Αλεξία θα βγει σε οκτώ μήνες

Must Read

Εκδικάστηκε την Πέμπτη η αγωγή ύψους 1.000.000 ευρώ που είχαν καταθέσει οι γονείς της 9χρονης Αλεξίας, η οποία τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι το Πάσχα του 2019, στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να βγει σε περίπου οκτώ μήνες από σήμερα, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας. Έως τότε οι γονείς της μικρής μαχήτριας της ζωής, που προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση με τον σοβαρό τραυματισμό της, καλούνται να αντεπεξέλθουν στις τεράστιες οικονομικές απαιτήσεις για την καθημερινή φροντίδα της, αφού τα 800 ευρώ που δίνει κάθε μήνα ο 55χρονος υπαίτιος, ο οποίος τους οδήγησε σε έναν απρόσμενο εφιάλτη, δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά.

«Ο άνθρωπος που έριξε την αδέσποτη σφαίρα δίνει κάθε μήνα 800 ευρώ για την Αλεξία, αλλά αυτό το ποσό δεν φτάνει για τίποτα. Η Αλεξία χρειάζεται πολλαπλάσια χρήματα για τη φροντίδα της και έχουμε και τα άλλα μας παιδιά και τη γιαγιά, και δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε, αφού δεν δουλεύει κανείς μας», ανέφερε έξω από το σπίτι όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό, στις Θεσπιές, η μητέρα της 9χρονης, η κυρία Νικολέτα.

Διαβάστε επίσης: Η μικρή Αλεξία ψέλλισε τις πρώτες της λεξούλες, μετά το κρίσιμο χειρουργείο: «Μαμά, μπαμπά…»

«Το παιδί μου πέρασε από επιτροπή και έχει 95% αναπηρία εφ’ όρου ζωής. Μου κατέστρεψε τη ζωή αυτός ο άνθρωπος», δήλωσε, εμφανώς ταραγμένος, ο πατέρας της Αλεξίας Λουκάς Σαμαρτζής μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Όλα αυτά τα χρόνια οι γονείς της μικρούλας ανεβαίνουν έναν Γολγοθά, καθώς, εκτός από την αναπηρία του παιδιού τους έχουν να σκεφτούν τα έξοδα για την καθημερινή φροντίδα του, η οποία περιλαμβάνει τα ταξί με τα οποία πηγαίνει στο κέντρο αποκατάστασης για να υποβάλλεται σε φυσικοθεραπείες και εργοθεραπείες, αλλά και τις άλλες ανάγκες του, στις οποίες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν.

Έχει δεσμευτεί περιουσία

Όπως λένε, μέχρι στιγμής ο απλός κόσμος βοηθάει όσο μπορεί, όμως κάθε μήνα πρέπει να δαπανούν 15.000 – 20.000 ευρώ, με συνέπεια να τους έχει κυριεύσει η απελπισία. «Αυτά που δίνει ο κατηγορούμενος είναι ψιχία. Τα ιατρικά κονδύλια είναι τεράστια και οι γονείς δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Έχει δεσμευτεί περιουσία του κατηγορουμένου, αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, που ζητούν οι γονείς με την αγωγή, αλλά η απόφαση θα βγει σε οκτώ μήνες», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Μήτσαινας.

Η Αλεξία δέχτηκε «αδέσποτη» σφαίρα στο κεφάλι ανήμερα το Πάσχα του 2019, ενώ έπαιζε με τα αδέρφια της στην αυλή του σπιτιού τους και πλέον βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι, με πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους το Πρωτοδικείο Θηβών αποφάσισε τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του 55χρονου «πιστολέρο» που πυροβόλησε στον αέρα για να κάνει το κέφι του, μέχρι του ποσού του 1.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This