Σάββατο 15/5/2021

Για… ψυχολογικούς λόγους οδεύουμε σε υποχρεωτική χρήση μάσκας μέσα έξω

Ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος κρούει για μια ακόμα φορά των κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας πως δεν απέχουμε πολύ από το να γίνουν υποχρεωτικές και σε εξωτερικούς χώρους οι μάσκες. Ξεκαθαρίζει βέβαια, ότι «αντικειμενικά η μάσκα δε θα προσφέρει πολλά πράγματα, όσο σε ψυχολογικό επίπεδο».

«Ήδη έχει χτυπήσει το καμπανάκι, ήδη οι μονάδες αρχίζουν και γεμίζουν, ήδη έχουμε συρροές συνέχεια, έχουμε κρούσματα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, κυκλοφορούν ανάμεσα μας πολλοί ασυμπτωματικοί που δεν ξέρουν και οι ίδιοι ότι είναι άρρωστοι. Κάποια στιγμή θα γίνει και αρκετά σύντομα, υποχρεωτική η χρήση μάσκας μέσα κι έξω, είναι δική μου εκτίμηση» τόνισε.

Και διευκρίνισε: «Όλα αυτά έχουν συζητηθεί στην επιτροπή, όχι για να παρθεί απόφαση, για ανταλλαγή απόψεων. Αντικειμενικά η μάσκα δε θα προσφέρει πολλά πράγματα, όσο σε ψυχολογικό επίπεδο».

«Έχουμε δυο Ελλάδες, δυο πληθυσμούς, τον πρωϊνό που προσέχει και τον βραδινό που δεν προσέχει που μπορεί να είναι ο ίδιος άνθρωπος» ανέφερε επίσης και πρόσθεσε: «Το σύνθημα πρέπει να είναι πρέπει να προφυλάξουμε τον εαυτό μας και να τηρούμε τα μέτρα ευλαβικά. Η Ελλάδα δεν αυξάνει εκθετικά κι ελπίζω να μην το έχουμε αυτό, άλλες χώρες έχουν ξεφύγει πολύ σε θανάτους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ