Παρασκευή 7/5/2021

Παρατείνονται τα μέτρα μέχρι 12 Οκτωβρίου

Το νέο αρνητικό ρεκόρ των 460 νέων κρουσμάτων και η -εκτός ελέγχου- κατάσταση στην Αττική επιβάλλει την παράταση των περιοριστικών μέτρων για το Λεκανοπέδιο της Αττικής, σαν «αντίσταση» στην επιβολή νέων μέτρων τα οποία όλο και περισσότεροι επιστήμονες προτείνουν με επικρατέστερα αυτά της καθολικής χρήσης μάσκας και του κλεισίματος της εστίασης αρκετά νωρίτερα από τα μεσάνυχτα.

Κατά την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο Νίκος Χαρδαλιάς τον οποίο πλαισίωναν ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης και η υφυπουργός υγείας Ζωή Ραπτή, ανακοίνωσε παράταση των μέτρων μέχρι 12 Οκτωβρίου. 

Γκίκας Μαγιορκίνης: Αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων

Ο κ. Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, ανέφερε ότι παρατηρήθηκε αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων αλλά όχι με σταθερή διακύμανση. Η διασπορά κρουσμάτων όπως ανέφερε, είναι δυσανάλογα κατανεμημένη στην Αττική, αλλά το σενάριο της δραματικής αύξησης κρουσμάτων έχει ανασταλεί μέχρι στιγμής.

Ο καθηγητής σχολίασε ότι η μετάδοση από ασυμπτωματικούς φορείς και η υπερμετάδοση είναι χαρακτηριστικά της μετάδοσης που δυσκολεύουν την αναχαίτιση του ιού. 

Ο κ. Μαγιορκίνης, τόνισε ότι πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας σιωπηλούς φορείς της επιδημίας και ότι τα δύο όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο είναι η μάσκα και η κοινωνική απόσταση.

Νίκος Χαρδαλιάς: Παρατείνουμε τα μέτρα έως 12 Οκτωβρίου

Ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς,τόνισε ότι βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και η κατάσταση απαιτεί επαγρύπνυση.  Όλα τα μέτρα που ισχύουν έως τώρα παρατείνονται για δέκα ημέρες ενώ απέκλεισε ξανά την επιβολή lockdown. Σαν πρόσθετο μέτρο, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες πτήσεων από την Πολωνία και την Τσεχία πρέπει να παρουσιάζουν υποχρεωτικά αρνητικό τεστ έως 72 ώρες πριν.

Επιπλέον, χαρακτήρισε κρίσιμη την κατάσταση στην Πέλλα και έκανε έκκληση στους κατοίκους να τηρούν αυστηρά τα μέτρα, ενώ ζήτησε να μην αντιλαμβανόμαστε τα υποχρεωτικά μέτρα ως καταναγκασμό αλλά ως προφύλαξη για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται: «Η τήρηση των μέτρων δεν είναι καταναγκασμός. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και να προφυλασσόμαστε. Άλλος τρόπος αντιμετώπισης δεν υπάρχει κι έρχεται χειμώνας που τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα».

Η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη ανακοίνωσε την επέκταση της γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης 10306.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ