Τρίτη 15/6/2021

Λαζανάς: Καθολική χρήση μάσκας γιατί τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει

Συναγερμός έχει σημάνει για την κυβέρνηση αλλά και τους λοιμωξιολόγους καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού ειδικά στην Αττική ολοένα και αυξάνονται.

Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Μάριος Λαζανάς, μίλησε στο ΣΚΑΙ και σημείωσε πως «τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει, ειδικά στην Αττική, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού και των διασωληνωμένων παραμένει υψηλός».

Ο ίδιος εξήγησε πως οι συγκεντρώσεις σε πλατείες, συναυλίες αλλά και καφενεία μπορούν να γίνουν εστίες υπερμετάδοσης του ιού και αναρωτήθηκε πως θα μπορέσει ο κόσμος να πειστεί να αποφεύγει τέτοιους είδους συγκεντρώσεις.

Παράλληλα, ο κ. Λαζανάς τόνισε πως η καθολική χρήση μάσκας είναι ένα μέτρο το οποίο έχει συζητηθεί στην επιτροπή αλλά δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, ωστόσο θεωρεί πως είναι αναγκαία τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης πρότεινε για τις περιοχές που είναι επιβαρυμένες με μη Έλληνες κατοίκους, που ζουν σε κακές συνθήκες και με πολλά άτομα, με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο να μεταδοθεί ο ιός, να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ.

Όσον αφορά το θέμα του lockdown ο ίδιος επισήμανε πως δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή και πως «όλοι προσπαθούμε να πείσουμε τους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα που ισχύουν τώρα».

Τέλος, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, στόχος είναι να μειωθούν δραστικά τα κρούσματα και να βλέπουμε «10 με 20 την ημέρα, καθώς αποκλείεται να μηδενιστούν».

Τέλος ο κ. Λαζανάς, προειδοποίησε πως ο ιός δεν θα φύγει εύκολα έως ότου υπάρξει ένα αποτελεσματικό φάρμακο και δυστυχώς θα υπάρξουν προβλήματα και το 2021, εκτός αν αδρανοποιηθεί μόνος του όπως έχει γίνει και με άλλους ιούς στο παρελθόν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ