Τρίτη 15/6/2021

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για τα αρχαία στο Σταθμό Βενιζέλου

Αυτό το μετρό Θεσσαλονίκης έχει γίνει ήδη σίριαλ και δεν θα τελειώσει ποτέ, όπως φαίνεται και από τις αντιδράσεις διαφόρων φορέων.

Μία ακόμη κίνηση διαμαρτυρίας θα γίνει την προσεχή Κυριακή 11/10 από την Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο παραλιακό μέτωπο Θεσσαλονίκης, μπροστά στις «Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου», στις 16.30, για τον τεμαχισμό και την απόσπαση των αρχαιοτήτων του Σταθμού Βενιζέλου, με το σύνθημα «Αμετακίνητοι στις θέσεις μας – Αμετακίνητα τα αρχαία στη θέση τους»!

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας γίνεται εν όψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που θα καθορίσει την τύχη της υπόθεσης και η Κίνηση Πολιτών καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης «να συμμετάσχουν μαζικά και να εκφράσουν δυναμικά την αντίθεσή τους στην κυβέρνηση, στη δημοτική Αρχή και σε όσους μεθοδεύουν την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, επιβαρύνουν οικονομικά τον ελληνικό λαό λόγω υπέρογκων αποζημιώσεων σε εργολάβους και τελικά καθυστερούν τη λειτουργία του μετρό», όπως αναφέρουν στο μήνυμά τους.

Επισημαίνουν ακόμη: «Στη δύσκολη συγκυρία εξαιτίας του Covid-19, τηρούμε όλους τους απαραίτητους κανόνες προφύλαξης και καλούμε τους πολίτες να έρθουν στον μεγάλο ανοιχτό χώρο της παραλίας φορώντας μάσκα και να σταθούν σε συγκεκριμένα σημεία, κρατώντας συμβολικά ομπρέλες. Ομάδα εθελοντών θα φροντίσει ώστε να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ομάδες της πόλης. Προστατεύουμε τα αρχαία, προστατεύουμε τους εαυτούς μας, την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, τη συνέχεια».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ