Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Περίεργη επίθεση Μαρινάκη σε Μαξίμου! Μέσω in.gr ζητάει ανασχηματισμό

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Μέτωπο με την κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει ανοίξει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, καθώς η κεντρική ενημερωτική ιστοσελίδα του μιντιακού ομίλου του επικρίνει σφόδρα το Μαξίμου ότι δεν «τραβάει», νουθετώντας το μάλιστα να προχωρήσει και σε νέο ανασχηματισμό.

Το άρθρο προσπαθεί επί της ουσίας να δημιουργήσει κλίμα εν όψει των φημολογούμενων μεταβολών, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει για ποιον λόγο ο Β. Μαρινάκης κόπτεται τόσο πολύ για την αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος.

Βεβαίως, εδώ και αρκετούς μήνες ασκείται υφέρπουσα κριτική στην κυβέρνηση από τα μέσα του μεγαλοεπιχειρηματία, ο οποίος και στο παρελθόν έχει επιχειρήσει να παρέμβει -απροκάλυπτα- στα πολιτικά πράγματα.

Το τελευταίο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο in.gr, ωστόσο, είναι ομολογουμένως το κερασάκι στην τούρτα. Σχετίζεται άραγε η εμμονή αυτή του ομίλου για ανασχηματισμό με εν ενεργεία υπουργό που επιθυμεί διακαώς να κατέβει από το κυβερνητικό τρένο ή με κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο που σιγοντάρει προκειμένου να μετέχει στην κυβέρνηση;

Ο αρθρογράφος φαίνεται, πάντως, να επιχειρεί μια έμμεση, πλην όμως σαφέστατη παρέμβαση -μέσω προειδοποίησης- προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει άμεσα σε τολμηρό ανασχηματισμό, και όχι κατ’ ανάγκην με «γαλάζια» στελέχη. Το κείμενο, άκρως επικριτικό έως και ανοικτά αντιπολιτευτικό, κάνει λόγο για τη βάρκα της κυβέρνησης που «σέρνεται» κι έχει ανάγκη για επανεκκίνηση μέσω ανασχηματισμού, ενώ θεωρεί «δεδομένη» την απομάκρυνση στελεχών που έχουν «προκαλέσει την κοινή γνώμη ή που παίζουν προσωπικά παιχνίδια».

Μάλιστα, ψέγονται τα κυβερνητικά στελέχη που λειτουργούν πολλές φορές «εν είδει κομματάρχη ή προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαφυλάξουν την εικόνα τους, αδιαφορώντας για το γενικό σύνολο», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο συντάκτης του επίμαχου άρθρου δεν ονοματίζει σε καμία περίπτωση τα στελέχη, δίνει όμως το… σήμα, καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τις καταλήψεις και να «περιμένει τις γκάφες», και να «παράξει πολιτική, και μάλιστα κεντροαριστερών αποχρώσεων». Για ποιους χτυπά άραγε η καμπάνα;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ