Τετάρτη 16/6/2021

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έτσι τη βλέπουν τα ξένα ΜΜΕ (video)

Σήμερα πραγματοποιείται η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγήςκαι η είδηση αυτή έχει κάνει το γύρω του κόσμου.

Τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη σημερινή διαδικασία, όπου αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τις επιθέσεις και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

The Guardian: «Υπάρχει ακόμα ελπίδα»

Η Έλενα Σμιθ από την Αθήνα αναφέρει στα έντυπα του Ομίλου «The Guardian» / «The Observer» ότι «η Ελλάδα εμπιστεύεται τους δικαστές για να γιατρέψει τις πληγές από τη Χ.Α. Η χώρα ελπίζει στην κάθαρση αυτή την εβδομάδα, καθώς ολοκληρώνεται μετά από πεντέμισι χρόνια η δίκη του νεοφασιστικού κόμματος. Υπάρχουν λίγες στιγμές στην Ιστορία ενός έθνους όπου μια απόφαση μπορεί να γιατρέψει τα λάθη του παρελθόντος. Όμως στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη ελπίδα ότι η ομάδα των τριών δικαστών θα κάνει ακριβώς αυτό στις 11 π.μ. της Τετάρτης, όταν θα εκδώσει την απόφαση για τη Χ.Α., το νεοφασιστικό κόμμα που έπληξε την Ευρώπη στο απόγειο της οικονομικής κρίσης της χώρας»

Γαλλικό Πρακτορείο: «H στιγμή της αλήθειας»

Ελένη Κολλιοπούλου στην ανταπόκρισή της από την Αθήνα ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο «Οι αποφάσεις θα αφορούν 68 ακτιβιστές, συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων στελεχών και πρώην βουλευτών της Χ.Α., για τη δολοφονία ενός αντιφασίστα ράπερ. Οι εισαγγελείς προσπάθησαν να αποδείξουν ότι η ομάδα είναι μια βίαιη εγκληματική οργάνωση»

Ισπανικό Πρακτορείο: «Περιμένοντας την απόφαση»

«Εδώ και καιρό η πλειονότητα των Ελλήνων κατέληξε σε ένα συμπέρασμα σχετικά με το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή. Τώρα περιμένουν υπομονετικά τους τρεις δικαστές να ανακοινώσουν την Τετάρτη την απόφασή τους για τη δίκη που θα καθορίσει εάν πρόκειται στην πραγματικότητα για μια εγκληματική οργάνωση. Με πεντέμισι χρόνια στην πλάτη της, η δίκη αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη δίκη εναντίον μιας ομάδας νεοναζί από τις δίκες της Νυρεμβέργης»

«Ένας λόγος ανησυχίας για το κατηγορητήριο είναι ότι τον προηγούμενο Δεκέμβριο η εισαγγελέας της μεγάλης δίκης Αδαμάντια Οικονόμου ζήτησε να απαλλάξει την ηγεσία τής Χ.Α. από τις κατηγορίες της συνενοχής και της ηθικής υποκίνησης δολοφονίας. Υπάρχει ο φόβος ότι εάν το δικαστήριο ακολουθήσει αυτή τη λογική την Τετάρτη, θα νομιμοποιήσει οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή» σημείωσε η Άνα Μόρα Σεγούρα .

Deutschlandfunk: «Ένα φασιστικό κόμμα στο εδώλιο»

η Δωροθέα Σεραλίδου στον ιστότοπο της γερμανικής δημόσιας ραδιοφωνίας Deutschlandfunk περιέγραψε από την αφήγηση του Πέτρου Κωνσταντίνου τον ναζιστικό τρόπο δράσης της Χ.Α. στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. «Μετά τη δολοφονία ενός αριστερού μουσικού, το κόμμα Χρυσή Αυγή βρέθηκε στο επίκεντρο της ελληνικής Δικαιοσύνης. Η ηγεσία της ακροδεξιάς ομάδας δικάζεται από το 2015. Τώρα η μαζική δίκη εναντίον 69 μελών του κόμματος, συμπεριλαμβανομένων και των πρώην μελών του στο Κοινοβούλιο, τελειώνει».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ