Τρίτη 22/6/2021

Χρυσοχοΐδης: «Κάθε μέρα η Ελλάδα θα γίνεται πιο ασφαλής» – Ενίσχυση της Καβάλας με 100 συνοριοφύλακες

Στην Καβάλα βρέθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος αφού έθεσε σαν προτεραιότητα τον μηδενισμό των μεταναστευτικών ροών στα σύνορα, ανακοίνωσε την ενίσχυση του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης με 100 συνοριοφύλακες.

Ο κ.Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι ήδη έχει ξεκινήσει ένα πολύ μεγάλο έργο από τον Έβρο, που στοχεύει στην ηλεκτρονική θωράκιση της περιοχής και στάθηκε στη σημασία του – υπό κατασκευή- φράχτη, καθώς και στην ανάληψη καθηκόντων από τους 400 νέους συνοριοφύλακες που σε λίγες μέρες ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους.

«Προτεραιότητά μας αποτελεί ο μηδενισμός των ροών. Ήδη στον Έβρο έχουμε κάνει μια πολύ μεγάλη επιχειρησιακή προσπάθεια. Αυτή τη στιγμή, εκτελείται ένα έργο που έχει σαν στόχο να θωρακίσει ηλεκτρονικά την επιτήρηση των συνόρων μας με ραντάρ, κάμερες και όλα τα αναγκαία μέσα, ούτως ώστε να υπάρχει πολύ καθαρή εικόνα στα σύνορα. Έχουμε προσλάβει 400 συνοριοφύλακες στον Έβρο, οι οποίοι αναλαμβάνουν υπηρεσία σε λίγες μέρες, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους. Κατασκευάζουμε τον φράχτη στον Έβρο, ένα μοναδικό έργο που θα θωρακίσει περαιτέρω τη χώρα μας», είπε ο Υπουργός.

Και ανακοίνωσε για την Καβάλα: «Σήμερα, θέλω να σας ανακοινώσω ότι θα προσλάβουμε 100 συνοριοφύλακες στους επόμενους μήνες, οι οποίοι θα έχουν έδρα στην Καβάλα. Θα ξεκινήσει η προσπάθεια ούτως ώστε να μην περνάει κανείς λαθροδιακινητής κουβαλώντας δυστυχισμένους ανθρώπους προς το εσωτερικό της χώρας. Ταυτόχρονα, πριν από λίγες μέρες, τοποθετήθηκαν αρκετοί αστυνομικοί με μεταθέσεις από διάφορα σημεία της χώρας στην Καβάλα, πως επίσης, πριν από λίγες μέρες, αποσπάστηκαν και ήδη εργάζονται 30 συνοριοφύλακες από άλλες περιοχές, με πολύ σπουδαία αποτελέσματα».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα έχει γίνει «σύμβολο της προστασίας των συνόρων της, αλλά και των συνόρων της Ευρώπης» και διαβεβαίωσε «ότι κάθε μέρα, όλο και περισσότερο, η Καβάλα, η Θράκη και η Ελλάδα θα γίνονται πιο ασφαλείς».

Τα λόγια του αναλυτικά: «Δεν θα μείνουμε ούτε λεπτό χωρίς δραστηριότητα. Θα υπηρετήσουμε την ασφάλεια της Καβάλας, της Θράκης, της Ελλάδας. Η χώρα μας έχει γίνει σύμβολο της προστασίας των συνόρων της, αλλά και των συνόρων της Ευρώπης. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει σεβασμός προς τη Ελλάδα γι’ αυτή την τεράστια προσπάθεια που έκανε, μετά την απόπειρα εισβολής από τη γειτονική χώρα, τον περασμένο Μάρτιο. Σας διαβεβαιώνω ότι κάθε μέρα, όλο και περισσότερο, η Καβάλα, η Θράκη και η Ελλάδα θα γίνονται πιο ασφαλείς».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ