Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς: «Έχω άγχος πώς θα βγάλουμε τον χειμώνα»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

«ΝΑΙ» στην χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους λέει ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς, φανερά προβληματισμένος και αγχωμένος για την πορεία της πανδημίας τους επόμενους μήνες.

Όπως είπε, το κράτος πρέπει να πείσει τους πολίτες για τη σημασία της χρήσης μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους και όχι να επιβάλλει την χρήση της
ως ένα ακόμα μέτρο.

Ακόμη, τόνισε πως ο κόσμος έχει κουραστεί τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως από τα μέτρα προστασίας. «Θα πρέπει η μάσκα να γίνει κάτι σαν το πορτοφόλι, ένα σύνεργο που έχουμε καθημερινά, ένα αντικείμενο το οποίο έχουμε πάντα μαζί μας και το χρησιμοποιούμε», δήλωσε.

Ο κ. Λαζανάς επεσήμανε ότι η μάσκα είναι χρήσιμη όχι μόνο για την προστασία από τον ιό αλλά και από άλλες λοιμώξεις και εποχιακές γρίπες, ενώ φάνηκε αρκετά ανήσυχος σε ό,τι αφορά στο επόμενο διάστημα. «Έχω άγχος πώς θα βγάλουμε το χειμώνα…», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο σύστημα Υγείας, ο κ. Λαζανάς τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια για να δοθεί λύση στα προβλήματα που υπάρχουν στα νοσοκομεία, όπως είναι η έλλειψη προσωπικού και οι παλιές υποδομές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ