Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Ντροπή σε αυτούς που βανδάλισαν το μνημείο του Λορέντζου Μαβίλη στη Βασιλική Ιωαννίνων

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Θλίψη προκαλεί ο βανδαλισμός του μνημείου Λορέντζου Μαβίλη (στη Βασιλική Ιωαννίνων), του ποιητή και ήρωα που θυσίασε τη ζωή του για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

Οι μαρμάρινες πλάκες που ήταν τοποθετημένες καταστράφηκαν, ενώ ζημιές έχουν υποστεί και άλλα σημεία του μνημείου.

Ο Δήμος Ιωαννιτών με ανακοίνωσή του εκφράζει την βαθιά του θλίψη για το συμβάν, ενώ έχει ενημερώσει ήδη την αστυνομία και προχωρά στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών:

«Ο Δήμος Ιωαννιτών εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον βανδαλισμό και τη βεβήλωση του μνημείου που είναι αφιερωμένο στο Λορέντζο Μαβίλη, στη Βασιλική.

Ο Δήμος ενημερώθηκε σήμερα για το συμβάν και θα κινήσει άμεσα την διαδικασία για την αποκατάσταση ενώ έχει γνωστοποιήσει το περιστατικό στην αστυνομία.

Πρόκειται για ενέργεια που προσβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας και κυρίως προσβάλλει την μνήμη του ποιητή και ήρωα που θυσίασε τη ζωή του για την απελευθέρωση της πόλης».

*φωτό από epiruspost.gr, epirusgate.blogspot.com

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]