Κυριακή 20/6/2021

Απεργία στα ΜΜΜ την Πέμπτη: «Χειρόφρενο» στα λεωφορεία – Τρίωρη στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ!

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που η ΑΔΕΔΥ

Ταλαιπωρία αναμένει όσους μετακινηθούν την Πέμπτη στην Αθήνα, αφού μετά την ανακοίνωση της ΟΣΜΕ για 24ωρη απεργία κόντρα στην «ιδιωτικοποίηση της δημόσιας συγκοινωνίας», σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι του μετρό.  Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αντίθεσή τους για την ανάθεση έργου της κρατικής ΟΣΥ στα ιδιωτικά ΚΤΕΛ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα θα μείνει χωρίς μέσα από τις 2 το μεσημέρι έως και τις 5 το απόγευμα, καθώς οι εργαζόμενοι στους συρμούς του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ προκήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. (Σταθερές Συγκοινωνίες) προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας, διεκδικώντας :

  • Να αγοραστούν ανταλλακτικά, υλικά και αναλώσιμα προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με πυκνότερα δρομολόγια στο άμεσο μέλλον, που θα αποτρέπουν τον συνωστισμό στις αποβάθρες.
  • Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση των προσλήψεων, που έχουν εξαγγελθεί, και να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την κάλυψη του συνόλου των υπαρχόντων κενών αποκλειστικά με μόνιμο και τακτικό προσωπικό.
  • Να γίνονται, με μέριμνα της εταιρείας, τεστ για τον COVID-19 σε όλους τους εργαζόμενους, όπου και όταν υπάρχει ανάγκη.

Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση

Τέλος, δηλώνουν ότι είναι αντίθετοι στο «κομμάτιασμα και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας συγκοινωνίας» και ότι αγωνίζονται για φθηνά, γρήγορα, αξιόπιστα και ασφαλή Δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλο το Δημόσιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ