Παγώνη: «Ρεβεγιόν μπορούμε να κάνουμε μόνο με διψήφια νούμερα κρουσμάτων»

Μας προετοιμάζουν σιγά-σιγά για κάτι ενόψει Χριστουγέννων;

Must Read

«Καμπανάκι» ενόψει Χριστουγέννων χτύπησε η η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη, η οποία μιλώντας για τον αριθμό των κρουσμάτων και τον συνωστισμό, στάθηκε και στις εορτές που έρχονται προσεχώς.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, αυτό σημαίνει συνωστισμός. Αλλαγή χρονιάς μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας. Ρεβεγιόν μπορούμε να κάνουμε μόνο με διψήφια νούμερα (κρουσμάτων), αν προσπαθήσουμε μπορούμε να πετύχουμε διψήφια νούμερα», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ.

Για τα 1000 με 2000 κρούσματα ημερησίως, η κ. Παγώνη δήλωσε πως είναι απίθανο σενάριο. «Εάν όντως ισχύσουν (τόσα κρούσματα,) τα πράγματα θα είναι παρά πολύ δύσκολα, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε στις γιορτές» .

Στο επίκεντρο βρέθηκαν και τα ΜΜΜ, τα οποία χαρακτήρισε «πηγή μετάδοσης» και στάθηκε στο ότι πρέπει οι χώροι, στα ΜΜΜ και στα σπίτια μας να αερίζονται: «Τα πράγματα παραμένουν δύσκολα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι πηγή μετάδοσης όταν είναι ο ένας πάνω στο άλλο, και το χειμώνα τα παράθυρα δε θα είναι ανοιχτά… Πρέπει να ανοίγουμε τα παράθυρα και στο σπίτι».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σχολίασε την αναγκαιότητα της μάσκας σε συνδυασμό με τη γρίπη του χειμώνα: «Αν δε φοράμε μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους, τα πράγματα δυσκολεύουν. Η πολύ ελαφρά κάμψη κρουσμάτων στην Αττική δεν επαρκεί. Η μάσκα θα βοηθήσει πολύ και στη γρίπη. Τα χειρουργεία συνεχίζονται κανονικά οι μη COVID εξυπηρετούνται κανονικότατα. «Ξεκινάνε (το χειμώνα) οι γρίπες και οι άλλες ιώσεις».

«Τα συμπτώματα γρίπης – COVID είναι ιδία περίπου. Στη γρίπη είναι λίγο διαφορετικά, απλό συνάχι, δεν έχουμε δύσπνοια. Στον COVID αναπτύσσεται πυρετός πάνω από 38, αλλά ξεκινάει με δέκατα, κάποιος δεν το συνειδητοποιεί αμέσως. Το εμβόλιο της γρίπης πρέπει να το κάνουμε, το άλλο αργεί»  διευκρίνισε η κ. Παγώνη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This