Τετάρτη 16/6/2021

Άλλα έξι μέλη του πληρώματος του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός» θετικά στον κορωνοϊό

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στο πλοίο είναι πλέον εννέα, τα οποία είναι ασυμπτωματικά

Ακόμα έξι μέλη του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Διονύσιος Σολωμός», το οποίο βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά χωρίς επιβάτες, βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Την τρίτη είχαν εντοπιστεί άλλα τρία κρούσματα, δύο ναύτες και ένας μηχανικός, με τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στο πλοίο να είναι πλέον εννέα, τα οποία είναι ασυμπτωματικά και τέθηκαν σε καραντίνα εκτός πλοίου, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Στο πλοίο πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα απολύμανση, ενώ διενεργήθηκε έλεγχος σε όλα τα μέλη του πληρώματος. Το δρομολόγιο Θήρα, Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Κίμωλος, Μήλος, Σίφνος, Σέριφος, Κύθνος, Πειραιάς, δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

«Η εξάπλωση των κρουσμάτων του COVID-19 σε μέλη του πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” της ναυτιλιακής εταιρείας ANMEZ επιβεβαιώνει την καταγγελία μας από τις 8 Οκτώβρη και την ανάδειξη για την άμεση λήψη μέτρων σε ναυτεργάτες και επιβαίνοντες, γεγονός που αποσιωπήθηκε, ενώ το πλοίο συνέχισε να εκτελεί δρομολόγια», αναφέρουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα ναυτεργατιά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Ένωσης Μαγείρων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ