Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Ένα σπάνιο σύννεφο Helmholtz εμφανίστηκε στον κρητικό ουρανό 

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Έκπληκτοι οι κάτοικοι

Ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο άφησε έκπληκτους τους κατοίκους στον Παρασό Ηρακλείου!

Το σύννεφο με τα ιδιόμορφα κύματα που έκανε την εμφάνισή του στον κρητικό ουρανό λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα αιχμαλώτισε με τον φωτογραφικό του φακό ο ο κ. Νίκος Φουκάκης και εξηγεί:

«Σύννεφο Helmholtz απόψε λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα στο χωριό μου. Εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο που είχα την τύχη να δω και να απαθανατίσω. Για τη δημιουργία του συνεργάστηκαν οι νοτιοανατολικες κορυφές του Ψηλορείτη, Διπλόρι και Γυριστή με τα ανοδικά ρεύματα του Νοτιά» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μοιράστηκε φωτογραφίες.

Το φαινόμενο Kelvin–Helmholtz instability εμφανίζεται σε περιοχές όπου η οι άνεμοι αλλάζουν ταχύτητα με γοργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να δημιουργούν αναταράξεις.

Ένα σύννεφο, χωρίς μεγάλη πυκνότητα που κινείται γρήγορα «γλιστρά» πάνω από ένα που κινείται πιο αργά και είναι πιο «βαρύ» και κάπως έτσι δημιουργείται το φαινόμενο του κύματος.

Σύννεφο Helmholtz απόψε λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα στο χωριό μου. Εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο που είχα την τύχη να δω…

Gepostet von Νίκος Φουκάκης am Dienstag, 13. Oktober 2020

Πηγή: Cretalive.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ