Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στο πλευρό του Μητροπολίτη Κέρκυρας που προέτρεπε τους πιστούς να κοινωνήσουν μέσα στην καραντίνα

Θα δικαστεί στις 19 Οκτωβρίου για την κατηγορία της παραβίασης μέτρων πρόληψης ασθενειών

Must Read

Την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της προς τον μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριο εξέφρασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με ανακοίνωσή της στην οποία εύχεται να δικαιωθεί γρήγορα στον δικαστικό αγώνα του.

Ο σεβασμιότατος θα δικαστεί στις 19 Οκτωβρίου από το Πλημμελειοδικείο της Κέρκυρας για την κατηγορία της παραβίασης μέτρων πρόληψης ασθενειών και δη του Covid-19, επειδή προέτρεψε τους πιστούς να μετέχουν στη θεία κοινωνία, ενώ την Κυριακή των Βαΐων τέλεσε τη θεία λειτουργία και την αιωνόβια παράδοση της λιτάνευσης του σκηνώματος του προστάτη του νησιού αγίου Σπυρίδωνα.

Παράλληλα η ΔΙΣ προτρέπει τον κλήρο και τον λαό να προσεύχονται κατά του κορωνοϊού και τους καλεί ακόμη μία φορά να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών για την αντιμετώπιση της διασποράς του.

Η Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε για το ευχαριστήριο γράμμα που απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με αφορμή τις διεθνείς εκκλήσεις και τα διαβήματά της για τη μετατροπή του Καθολικού της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος, αλλά και για το γράμμα του Πάπα Φραγκίσκου «προς την ανακούφισιν των ενδεών» της Μόριας.

Τέλος, η ΔΙΣ ενέκρινε την αποστολή ευχών για γρήγορη ανάρρωση στους Αρχιεπισκόπους Κύπρου Χρυσόστομο και Κρήτης Ειρηναίο, ενώ ενημερώθηκε και για τις 261 εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα το 2021 για την επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This