Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στο πλευρό του Μητροπολίτη Κέρκυρας που προέτρεπε τους πιστούς να κοινωνήσουν μέσα στην καραντίνα

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Θα δικαστεί στις 19 Οκτωβρίου για την κατηγορία της παραβίασης μέτρων πρόληψης ασθενειών

Την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της προς τον μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριο εξέφρασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με ανακοίνωσή της στην οποία εύχεται να δικαιωθεί γρήγορα στον δικαστικό αγώνα του.

Ο σεβασμιότατος θα δικαστεί στις 19 Οκτωβρίου από το Πλημμελειοδικείο της Κέρκυρας για την κατηγορία της παραβίασης μέτρων πρόληψης ασθενειών και δη του Covid-19, επειδή προέτρεψε τους πιστούς να μετέχουν στη θεία κοινωνία, ενώ την Κυριακή των Βαΐων τέλεσε τη θεία λειτουργία και την αιωνόβια παράδοση της λιτάνευσης του σκηνώματος του προστάτη του νησιού αγίου Σπυρίδωνα.

Παράλληλα η ΔΙΣ προτρέπει τον κλήρο και τον λαό να προσεύχονται κατά του κορωνοϊού και τους καλεί ακόμη μία φορά να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών για την αντιμετώπιση της διασποράς του.

Η Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε για το ευχαριστήριο γράμμα που απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με αφορμή τις διεθνείς εκκλήσεις και τα διαβήματά της για τη μετατροπή του Καθολικού της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος, αλλά και για το γράμμα του Πάπα Φραγκίσκου «προς την ανακούφισιν των ενδεών» της Μόριας.

Τέλος, η ΔΙΣ ενέκρινε την αποστολή ευχών για γρήγορη ανάρρωση στους Αρχιεπισκόπους Κύπρου Χρυσόστομο και Κρήτης Ειρηναίο, ενώ ενημερώθηκε και για τις 261 εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα το 2021 για την επέτειο της Επανάστασης του 1821.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ