Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

Αδιανόητο: Η Τουρκία κράτησε «όμηρο» 20’ στον αέρα το κυβερνητικό αεροσκάφος της Ελλάδας!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Δεν χορηγούσε άδεια υπερπτήσης  στο σκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στην Αθήνα, από το Ιράκ

Συνέχεια στις προκλήσεις, με τους Τούρκους να τραβάνε το σχοινί! Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Νίκος Μελέτης η Τουρκία κράτησε χθες το βράδυ 20′ στον αέρα το κυβερνητικό αεροσκάφος της Ελλάδας πάνω από τα σύνορα Τουρκίας-Ιρακ.

Και αυτό γιατί αρνιόταν να χορηγήσει άδεια υπερπτήσης βορείως τη Μοσούλης (κάτι που είχαν οι ίδιοι εγκρίνει λίγο νωρίτερα) στο σκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στην Αθήνα, από το Ιράκ που είχε βρεθεί για επίσκεψη.

Πρόκειται για μια ενέργεια που ξεπερνά κάθε έννοια καλής γειτονίας και καταστρατηγεί τους κανόνες διπλωματικής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, oι τουρκικές αρχές ειδοποιήθηκαν για τη VIP πτήση και έδωσαν έγκριση για πτήση, ωστόσο την απέσυραν καθώς το σκάφος «Νεφέλη» προσέγγιζε στα σύνορα. Ξεκίνησε έντονη διπλωματική επικοινωνία και το αεροσκάφος υποχρεώθηκε να χαμηλώσει ύψος και να κάνει κύκλους μέχρι να διευθετηθεί το θέμα, ενώ τέθηκε ζήτημα για το κατά πόσο υπάρχει κίνδυνος επάρκειας καυσίμων.

Κι όλα αυτά, λίγες ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, με ευρωπαϊκούς κύκλους να υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να ληφθούν κυρώσεις κατά τις Τουρκίας. Άρα ο Ερντογάν μπορεί να κάνει ότι θέλει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ