Τρίτη 15/6/2021

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Το Νέο Ηράκλειο στο «έλεος» ανεμοστρόβιλου! (video)

Το φαινόμενο κατέγραψαν μετεωρολογικές κάμερες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Όχι, δεν το φαντάστηκαν οι κάτοικοι: το Νέο Ηράκλειο πράγματι επλήγη από ανεμοστρόβιλο, κατά τη διάρκεια των ισχυρών καταιγίδων που εκδηλώθηκαν στο λεκανοπέδιο της Αττικής τα ξημερώματα της Τρίτης 13/10.

Αυτό αποκαλύπτει οπτικό υλικό που ήρθε στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τον κόμβο meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Μάλιστα, στιγμιότυπα μετεωρολογικών καμερών μοιάζουν να αποτυπώνουν την παρουσία και… δεύτερου ανεμοστρόβιλου!

Τα στιγμιότυπα προέρχονται από βίντεο που κατέγραψε με το κινητό του κάτοικος του Νέου Ηρακλείου, λίγο μετά τις 06:01, ώρα όπου ο ανεμοστρόβιλος προσέγγιζε την περιοχή, έχοντας προηγουμένως περάσει από το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου και την Καλογρέζα. Στις εικόνες φαίνεται αρκετά καθαρά η χοάνη του ανεμοστρόβιλου.

  • Δείτε το βίντεο:

Αν και σπάνιο καιρικό φαινόμενο, ανεμοστρόβιλοι έχουν καταγραφεί αρκετές φορές στο παρελθόν στην Αττική, ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό του λεκανοπεδίου. Από το 2000 έως σήμερα έχουν καταγραφεί περίπου 25 ανεμοστρόβιλοι και υδροσίφωνες, με τους δεύτερους να αποτελούν την πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Μάλιστα, τον Οκτώβριο του 2015, ανεμοστρόβιλος που δημιουργήθηκε στο Ψυχικό έπληξε επίσης το Μαρούσι και το Χαλάνδρι προκαλώντας υλικές ζημιές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ