Ακόμη 1.500 θέσεις διαθέσιμες σε νέους ανέργους για το πρόγραμμα κατάρτισης ΟΑΕΔ – Google στο ψηφιακό μάρκετινγκ

Έναρξη υποβολής αιτήσεων την Παρασκευή 16/10 στις 09:00

Must Read

Διαθέσιμες 1.500 επιπλέον θέσεις για το Β’ κύκλο του Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης «Ενίσχυση Ψηφιακών Δεξιοτήτων – Ψηφιακό Μάρκετινγκ» (Digital Marketing) των ΟΑΕΔ & Google, με την υποβολή (ηλεκτρονικών) αιτήσεων να ξεκινάει την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στις 09:00.

Ως μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, ο ΟΑΕΔ και η Google Ελλάδας συνεργάζονται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.

Μετά την υπερκάλυψη των 3.000 προσφερόμενων θέσεων του προγράμματος που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο, για τις οποίες υποβλήθηκαν περισσότερες από 5.000 αιτήσεις μέσα σε 6 ημέρες, ο ΟΑΕΔ και η Google αποφάσισαν από κοινού την άμεση υλοποίηση ενός δεύτερου κύκλου.

Συνολικά, 1.500 νέοι άνεργοι θα επιλεγούν από τον ΟΑΕΔ για να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Grow with Google». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών, αποφοίτους ΑΕΙ/ΑΤΕΙ/ΙΕΚ που διαθέτουν γνώσεις Αγγλικής γλώσσας και υπολογιστών, σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία είναι αναρτημένη στον διαδικτυακό ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι εγγεγραμμένοι άνεργοι που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, καλούνται να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής από αύριο Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου και ώρα 09:00 έως και την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου και ώρα 23:59 ή έως τη συμπλήρωση των προσφερόμενων θέσεων. Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση. Συγκεκριμένα, η διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες→ Δωρεάν κατάρτιση στο ψηφιακό marketing (digital marketing) για ανέργους.

Δυνατότητα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

Επισημαίνεται ότι οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το δεύτερο κύκλο του προγράμματος κατάρτισης, όπως και οι ωφελούμενοι του πρώτου κύκλου, θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, διάρκειας έξι (6) μηνών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα για 5.000 ανέργους. Οι ωφελούμενοι θα λάβουν 550 ευρώ καθαρά για 22 ημέρες τον μήνα και 6 ώρες την ημέρα, ενώ ταυτόχρονα θα ασφαλιστούν στον κλάδο ασφάλισης ασθενείας σε είδος και για επαγγελματικό κίνδυνο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This