Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Σήμερα μοιράζονται 15.026.148€ σε 28.997 δικαιούχους της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Πρόκειται για εργαζομένους σε ξενοδοχειακά και τουριστικά καταλύματα και σε τουριστικά λεωφορεία

Σήμερα καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού, συνολικού ύψους 15.026.148 ευρώ, σε 28.997 δικαιούχους.

Πρόκειται για εργαζομένους με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και σε επιχειρήσεις – εργοδότες τουριστικών λεωφορείων.

Υπενθυμίζεται ότι η αποζημίωση ειδικού σκοπού ανέρχεται σε 17,8 ευρώ ανά ημέρα, με ανώτατο όριο τα 534 ευρώ.

Στο μεταξύ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού, με ανακοίνωσή της απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση να μεριμνήσει ώστε οι χιλιάδες εργαζόμενοι που εργάζονταν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου σε ξενοδοχεία που έκλεισαν λόγω της λήξης της τουριστικής περιόδου να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Επισημαίνουν ότι, καθώς δικαιούνται επίδομα ανεργίας μόνο για τρεις μήνες, θα αναγκαστούν να ζήσουν με μηδενικό εισόδημα έως την άνοιξη, εφόσον εκκινήσει η νέα τουριστική περίοδος χωρίς προβλήματα, ή και αργότερα, εάν η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίσει να δημιουργεί προσκόμματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]