Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Καθηγητής Παναγιωτόπουλος: «Έχουμε μερική επιτυχία των μέτρων, αλλά χωράνε κι άλλα»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

«Όλοι πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε κορωνοϊό»

Έκκληση στους πολίτες να συμπεριφέρονται σαν να είναι φορείς του κορωνοϊού απηύθυνε ο καθηγητής Επιδημιολογίας Τάκης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος πρότεινε ότι είναι αναγκαίο να ληφθούν και νέα μέτρα, εκτιμώντας ότι η πορεία της πανδημίας είναι ανεξέλεγκτη.

«Όλοι πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε κορωνοϊό και μπορούμε να τον μεταδώσουμε και σαν ο διπλανός μας να είναι θετικός» δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος σχετικά με τον μεγάλο «πονοκέφαλο» των επιστημόνων, τους ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να έχουμε νέα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας στη χώρα, ο καθηγητής Επιδημιολογίας διευκρίνισε ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για επιπλέον περιορισμούς. Μάλιστα, ήταν ξεκάθαρος για το ενδεχόμενο επιβολής τους, λέγοντας κατηγορηματικά: «Τα μέτρα πρέπει να είναι καθολικά».

Ωστόσο, εκτίμησε πως το γεγονός ότι δεν υπάρχει «έκρηξη» κρουσμάτων σημαίνει ότι τα υπάρχοντα μέτρα έχουν μία επιτυχία, έστω και μερική. «Υπάρχει συνεχής αποτίμηση των μέτρων. Ότι είμαστε σταθεροί και δεν βλέπουμε εκτίναξη των κρουσμάτων δείχνει ότι έχουμε μερική επιτυχία των μέτρων. Αναμφίβολα χωράνε και άλλα μέτρα, τα οποία συζητούνται, είναι στο τραπέζι και ενδεχομένως είναι προ των θυρών. Η επιτροπή τα συζητά και κατά καιρούς τα συνιστά» πρόσθεσε.

Θυμίζουμε ότι τα κυβερνητικά στελέχη έχουν καταστήσει σαφές με δηλώσεις τους ότι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν εξετάζονται νέοι περιορισμοί, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να απαντά σε σχετική ερώτηση, η οποία του έγινε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ