Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Απερίσκεπτοι στην Πάρνηθα «σκότωσαν» ελάφι με γαριδάκια και τυρόπιτες – Παραλίγο και δεύτερο νεκρό

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Χωρίς καμία συνείδηση του τι κάνουν, απερίσκεπτοι επισκέπτες στην Πάρνηθα αποτελούν κίνδυνο για την πανίδα του Εθνικού Δρυμού!

Με ανακοίνωσή τους, οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής, κάνουν έκκληση σε όσους επισκέπτονται την περιοχή να μην ταΐζουν τα ζώα. Με θλίψη, ο περίπολος του Ε.ΔΑΣ.Α εντόπισε ένα ελάφι στο Πάρκο των Ψυχών το οποίο υπέφερε και τελικά σώθηκε από θαύμα.

Το ζώο έπαθε στομαχικό ίλιγγο, πρήξιμο εντέρου και πρήξιμο κοιλιάς, προφανώς από υπερβολική κατάποση ψωμιού που του έδωσαν, σε συνδυασμό με τυριά και φρούτα. Μόλις λίγες ημέρες πριν, ένα ελάφι βρέθηκε νεκρό από την ίδια αιτία. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι απερίσκεπτοι επισκέπτες ταΐζουν τα ζώα τυρόπιτες, σάντουιτς με ζαμπόν και… γαριδάκια!

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Μια από τις προηγούμενες Κυριακές, στη Πάρνηθα, στη τοποθεσία Πάρκο των Ψυχών, το περίπολο του Ε.ΔΑΣ.Α. μετά από υπόδειξη επισκεπτών και περιπατητών του βουνού, είδε ένα μεγαλόσωμο θηλυκό ελάφι να βρίσκεται ξαπλωμένο ακίνητο στο ρέμα βόρεια του Πάρκου.

Ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιοι φορείς, Δασαρχείο και Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας οι οποίοι έφτασαν άμεσα.

Σύμφωνα με κτηνίατρο που το εξέτασε, το ζώο έπαθε στομαχικό ίλιγγο, πρήξιμο εντέρου, πρήξιμο κοιλιάς , προφανώς από υπερβολική κατάποση ψωμιού που τις έδωσαν οι παρευρισκόμενοι και σε συνδυασμό με τυριά και φρούτα. Το ζώο γλύτωσε το θάνατο για λίγο, ενώ μια εβδομάδα πριν έχασαν ένα ζώο από παρόμοια κατάσταση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα ζώα έλαβαν ως τροφή τυρόπιτες, σάντουιτς με ζαμπόν (!), γαριδάκια (!!) κλπ.

Θερμή παράκληση προς όλους τους επισκέπτες : Μην ταΐζετε τα άγρια ζώα ! Υπάρχει πληθώρα τροφής στο δάσος για όλους. Σεβαστείτε τα ζώα και τις οδηγίες των αρχών».

Μια από τις προηγούμενες Κυριακές, στη Πάρνηθα, στη τοποθεσία Πάρκο των Ψυχών, το περίπολο του Ε.ΔΑΣ.Α. μετά από…

Gepostet von ΕΔΑΣΑ am Donnerstag, 15. Oktober 2020

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ