Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Παραχωρήθηκε κτήριο στο Θεαγένειο για χημειοθεραπείες των ασθενών

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Νέο κτήριο παραχωρήθηκε επίσημα στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, όπου θα έχουν την δυνατότητα οι καρκινοπαθείς της Θεσσαλονίκης να κάνουν τη χημειοθεραπεία τους. 

Πρόκειται για ένα διώροφο κτήριο, που βρίσκεται στο συγκρότημα του Ξενώνα Καρκινοπαθών, στη θέση Ρίγανη Πυλαίας, το οποίο θα διαμορφωθεί και θα εξοπλιστεί με δωρεά της κυρίας Μαριάννας Λάτση, στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου.

Περίπου 200 ασθενείς ημερησίως θα μπορούν να εξυπηρευούνται στον νέο χώρο, ο οποίος θα διαθέτει 45 κλίνες. Στο κτήριο, εκτός από τον χώρο όπου θα κάνουν τις χημειοθεραπείες τους οι ασθενείς, θα υπάρχει και αίθουσα αναμονής, όπως και κυλικείο, ενώ στο υπόγειο θα εγκατασταθεί σύγχρονο σύστημα ρομποτικής, με το οποίο θα γίνεται η διάλυση των κυτταροστατικών φαρμάκων.

Η παραχώρηση έγινε από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ), με χρησιδάνειο, και το συμφωνητικό υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΕΑΕ Ευάγγελος Φιλόπουλος και η διοικήτρια του Θεαγενείου Ευαγγελία Κουρτέλη – Ξουρή.

 «Για εμάς είναι ιδιαίτερη χαρά που θα βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Ολοι οι άνθρωποι που έδωσαν χρήματα και βοήθησαν θα δουν και θα είναι περήφανοι για αυτό που έγινε. Γιατί σημασία έχει να διαχειρίζεσαι σωστά και να είναι αποδοτικό αυτό που κάνεις για να προσφέρεις στην κοινωνία. Αυτός είναι ο ρόλος μας, είμαστε πολύ χαρούμενοι» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΕ Ευάγγελος Φιλόπουλος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ